Goed paasweekend voor VVA/Spartaan

Nadat afgelopen zaterdag de vooraf als zeer moeilijk geziene wedstrijd met 4-1 was gewonnen van Nieuw West, waarbij VVA/Spartaan bij vlagen zeer goed voetbal liet zien, moesten de ploeg nu naar DSS. De eerste wedstrijd was met maar liefst met 6-1 gewonnen en dus was het zaak, na de goede wedstrijd van afgelopen zaterdag, dit door te zetten vandaag tegen DSS.

Het eerste half uur kon snel worden afgedaan. Het veldspel was rommelig, mede door de wind die dwars op het veld stond, en beide ploegen lieten weinig of eigenlijk niets zien.Tel daarbij op dat de scheidsrechter erg warrig floot, wat het spel ook niet ten goede kwam. Bij overtredingen floot hij niet en waar niets gebeurde opeens weer wel. Dit deed hij echter aan beide kanten, dus zowel DSS als VVA/Spartaan hadden hier last van. In de 30e minuut was er uit een corner een scrimmage voor het doel van DSS en Mustapha Boujarfaoui schoot de bal net naast. Dit was het eerste wapenfeit in de wedstrijd. VVA/Spartaan had meer balbezit en kwam vlak voor rust nog paar keer gevaarlijk opzetten. In de 39e minuut een vrije trap, ongeveer een meter buiten het strafschop gebied aan de rechterkant van keeper Joffrey Heus van DSS. De goed genomen vrije trap door Bilal Obiba werd bij de tweede paal neergelegd en Evert v.d. Linde mistte op een haar na de 0-1. VVA/Spartaan ging door en probeerde vlak voor rust al te scoren. In de 41e minuut zag Obiba Danny Claver weg sprinten en gaf de bal op maat. Iedereen dacht de 0-1 nu ging vallen. Echter, Claver lobte de bal te laag en zo kon keeper Heus de bal nog net genoeg afremmen. Bij de herkansing die Claver kreeg, redde Frank Greuter op de doellijn en via de paal ging de bal naast. Na de daaropvolgende corner floot de scheidsrechter voor het eind van de eerste helft bij een 0-0 stand.

De tweede helft was zowat een kopie van de eerste, maar nu was VVA/Spartaan nog meer aan de bal. DSS kon bij vlagen goed counteren en bij een countermogelijkheid kreeg Evert v.d. linde de bal per ongeluk op zijn hand in het strafschopgebied. Hier had de scheidsrechter een strafschop voor kunnen geven. Gelukkig voor VVA/Spartaan zag de scheidsrechter het anders en ook DSS protesteerde niet. In de 65e minuut bracht coach Mo Obiba Lava Daniel in de ploeg en ging Mouad Tallih eruit. Dit bracht iets meer gevaar en in de 67e minuut was het een voorzet van Mostafa Abouyaya die mee opgekomen v.d. Linde bereikte. Deze kopte echter ver naast, omdat hij de bal verkeerd raakte. In de 70e minuut kwam Bilal Lakbila in het veld voor Bilal Obiba. De 72e minuut dan. Een ten onrechte afgekeurde goal voor VVA/Spartaan van de zojuist ingevallen Lakbila. Volgens de scheidsrechter was er sprake van hinderlijk buitenspel, terwijl het een afstandsschot was dat in de hoek belandde. Daarbij had keeper Heus echt van niemand last. Maar de treffer vond geen doorgang, waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan. Echter, VVA/Spartaan ging door en ook een doelpunt van DSS werd, overigens terecht, afgekeurde. Keeper Marcel Ons van VVA/Spartaan kwam zijn doel uit en toen de bal terug gekopt werd door invaller Tim Dekker van DSS, stond er nog maar een speler. Als keeper weg is, moeten er twee spelers staan en dus ging de goal van Tim Dautzenberg terecht niet door.
01042013DSS-VVASpartaan

Rond de 75e minuut was het goed doorzetten van Marco v. Ommeren en zijn voorzet leverde een 100% kans op voor Lava Daniel. Helaas was de speler verrast dat hij de bal nog kreeg en schoot hij hoog over . Nu bleven de kansen zich opeenstapelen voor VVA/Spartaan. Bij een counter liep Jim Dekker door op keeper Ons van VVA/Spartaan. Iedereen verwachtte een fluitje ,maar de arbiter deed er niets aan. In de 83e minuut de laatste wissel voor VVA/Spartaan. Said el Hatachi kwam in het veld voor de moegestreden Claver. Twee minuten later viel dan toch het bevrijdende doelpunt voor VVV/Spartaan. Alert en goed ingrijpen van Brandon Thompson, die  Boujarfaoui aanspeelde en zelf door sprintte. Dit werd gezien en Thompson kreeg de bal op een presenteerblaadje terug en hij schoot beheerst buiten bereik van keeper Heus de verdiende 0-1 binnen. Hierna gebeurde er weinig meer, want DSS kon niet en VVA/Spartaan wilde de 0-1 vast houden. En dus bleef het 0-1 en was de overwinning binnen. Over de gehele wedstrijd verdiend en dit werd ook van DSS kant beaamd. Een goed weekend voor VVA/Spartaan, dat zich op mag gaan maken voor de Sloterplasderby volgende week uit bij DCG.

01042013DSS-VVASpartaan2

Nu even wat lucht richting de onderste plaatsen en heel misschien toch nog beetje omhoog kijken. Het kan en we hebben zelf voor groot gedeelte in de hand met nog onder andere wedstrijden op het programma tegen DCG, ZSGO/WMS en Zwanenburg. Drie  ploegen die boven VVA/Spartaan staan en mochten de ploeg hier goed doorkomen, is misschien zelfs een nacompetitie plaats nog mogelijk, maar dat zou een bonus zijn voor VVA/Spartaan.

Doelstelling was inpassen van A junioren en handhaven. Het eerste is goed gelukt en het tweede ligt binnen handbereik. Alles wat meer komt, is meegenomen.

Verslag: Mike Kramer
Foto’s: Thijs de Graaf