Home / Algemeen / Goede reeks Kadoelen stopt in Den Helder

Goede reeks Kadoelen stopt in Den Helder

De zegereeks van Kadoelen is na vijf wedstrijden ten einde gekomen. In de topper van de zaterdag derde klasse A, op bezoek bij medekoploper HCSC, ging de ploeg van Jordi van Beek met 4-1 onderuit. Hierdoor is HCSC nu alleen koploper en volgt Kadoelen op een gedeeld tweede plaats op drie punten.

HCSC speelde in een ander systeem dan Kadoelen gewend is, waardoor de gasten het in de eerste tien minuten lastig hadden om de organisatie goed te zetten. Op een kleine kans voor de thuisploeg na was het vooral erg rommelig van beide kanten. Eén zo’n moment leverde na dertig minuten zelfs een strafschop op voor de Amsterdammers. Een schot van Bryan Fleysman belandde op de hand van HCSC-verdediger Erwin van Belzen. De toegekende penalty werd benut door Stefan van Vuuren: 1-0.

Lang konden de gasten hier echter niet van genieten. Een overtreding van Van Vuuren werd bestraft met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Dit bleek voor Mark Dalmeyer geen probleem nadat de muur van Kadoelen uit elkaar ging: 1-1. Diep in de blessuretijd kwam HCSC zelfs aan de leiding. Kadoelen slaagde er niet in om een hoekschop weg te werken, kreeg de bal niet uit het eigen doelgebied en Tim Kuurman profiteerde hier optimaal van door de 2-1 binnen te schieten.

In de tweede helft liet HCSC Kadoelen het spel maken, zodat zij de voorsprong konden verdedigen en bij balverlies van de Amsterdammers met een snelle uitval voor gevaar te zorgen. Kadoelen kon de bal niet snel genoeg rond laten gaan om het Helderse blok te doorbreken. Kadoelen-trainer Jordi van Beek greep een kwartier voor tijd in door voor de aanval te kiezen en achterin één-op-één te spelen. De aanvallende intenties leverden een enorme kans op, maar Mitch van Ankeren slaagde er niet in om een voorzet van Landrij Monni op twee meter van de doellijn binnen te koppen.

Waar de gelijkmaker voor Kadoelen niet viel, sloeg HCSC in de blessuretijd met dank aan Nevin Provily toe. In de negentigste minuut rondde hij een counter goed af (3-1) en direct vanaf de aftrap profiteerde de aanvaller van balverlies van de Amsterdammers om de eindstand op 4-1 te bepalen.

Trainer Jordi van Beek gaf na afloop aan dat “het voetbal terug moet komen in het elftal”. De Amsterdammers leden na vier zeges op rij de eerste nederlaag van het seizoen. De Amsterdammers delen nu de tweede plaats met Castricum, drie punten achter koploper HCSC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.