Home / Algemeen / Gontha kijkt uit naar ‘Purmerendse derby’

Gontha kijkt uit naar ‘Purmerendse derby’

Komend weekend staat er een derby op het programma die nog nooit eerder heeft plaatsgevonden. FC Purmerend ontvangt op eigen veld Purmersteijn en beide ploegen zijn gebrand om deze eerste editie van de ‘Purmerendse derby’ in hun voordeel te beslissen. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Daniël Gontha, die erg uitkijkt naar deze wedstrijd.

Gontha is naast speler van FC Purmerend ook verbonden aan Voetbal Waterland en op deze website wordt al langer naar deze wedstrijd uitgekeken. Vandaag verscheen er zelfs een promotie filmpje voor de derby op de site. Gontha: “Je kan absoluut stellen dat FC Purmerend-Purmersteijn leeft. Het is in Purmerend het gesprek van de dag en overal waar je komt, gaat het over deze wedstrijd. Het is daarnaast de eerste keer in de geschiedenis dat deze clubs tegenover elkaar staan en dat maakt het nog eens extra speciaal.”

clubhuis

Kijkend naar de competitiestand lijkt Purmersteijn komende zondag favoriet. In de zondag Tweede klasse A staat het team van Martin van Ophuizen op plaats twee, drie punten achter koploper Hellas Sport. FC Purmerend heeft meer moeite om punten te pakken en staat tiende. Volgens Gontha is de stand op de ranglijst dit weekend niet van belang. “Dit is een wedstrijd op zich. Hier wordt toch anders naartoe geleefd. Veel vrienden spelen tegen elkaar dit weekend, dat maakt het toch extra beladen. Of het dan gezellig wordt na afloop? Het zal zeker leuk zijn, maar mijn stemming wordt toch grotendeels bepaald door het resultaat”, aldus Gontha.

FC Purmerend speelde tot nu toe in veel verschillende samenstellingen. Dit is volgens Gontha de oorzaak voor de stand in de competitie.  Gontha: “We hebben dit jaar veel last gehad van blessures. Elke wedstrijd speelden we in een andere samenstelling. Iedereen lijkt nu weer fit te worden, zelf kom ik ook weer terug na een blessure. Ik hoop dat ik er vanaf het begin in sta.” Natuurlijk hoop Gontha dat FC Purmerend als winnaar van het veld stapt. “Als we deze wedstrijd winnen, doen we goede zaken. Daarnaast zullen de jongens van Purmersteijn het nog lang moet aanhoren als wij winnen dit weekend”, sluit Gontha met een knipoog af.

De wedstrijd FC Purmerend-Purmersteijn wordt komende zondag op het sportpark van FC Purmerend gespeeld. De aftrap is om 14:00 uur.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!