Home / Algemeen / ‘Gouden puntje’ voor FC Abcoude bij ZSGOWMS

‘Gouden puntje’ voor FC Abcoude bij ZSGOWMS

FC Abcoude strijdt met nog vijf wedstrijden te gaan nog op twee fronten in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Ton Bras is na vier wedstrijden koploper in de derde periode, maar staat met een tiende plaats nog slechts één punt boven de nacompetitiestreep voor degradatie.

Met het punt dat FC Abcoude behaalde tegen ZSGO/WMS schoot de ploeg op beide fronten weinig op, maar toch wordt het 1-1 gelijkspel door Bras gekoesterd. “Dit zie ik als een gouden puntje. ZSGO/WMS is een erg goed voetballende ploeg en als je dan, op bezoek bij hun, gelijkspeelt is dat knap.”

03042016 ZSGO Abcoude 0-1 Groen

In Amsterdam-West had de thuisploeg ook het betere van het spel, maar was het FC Abcoude dat pas na een uur spelen de score opende. Een verre inworp van Daryl Gerritsen werd door Martijn Groen binnen gekopt. Tien minuten voor tijd kwam ZSGO/WMS wel op gelijke hoogte. Oud-prof Maceo Rigters verwerkte een vrije trap van Sven Kolle tot doelpunt.

Het bleef uiteindelijk bij de gelijke stand, ook omdat Groen vlak voor tijd nog een enorme kans recht in de handen van doelman Randy Sanches kopte. “Als je naar de kansen kijkt, is een gelijkspel wel terecht”, aldus Bras. Dit werd beaamt door zijn collega Rob Rijnink van ZSGOWMS. “Zeker een terecht gelijkspel.”

03042016 ZSGO Abcoude 3

ZSGOWMS blijft op de tweede plaats staan, maar kan zich door de grote achterstand op koploper Legmeervogels (elf punten) alvast richten op de nacompetitie. Voor FC Abcoude worden het nog vijf lastige weken. “Het is leuk dat we nog steeds ongeslagen zijn onder mij, maar daar kijk ik niet naar, net als de derde periode. De stand onderin heeft nog altijd de hoogste prioriteit.”

03042016 ZSGO Abcoude  Younes Makraou

FC Abcoude staat nu tiende, met één punt voorsprong op de nacompetitiestreep. “De concurrenten pakken ook punten, alleen zie je wel dat de middenmoot dichterbij is gekomen. Nummer zes Kampong heeft maar drie punten meer dan ons, dus het linkerrijtje is zelfs haalbaar”, zegt Bras. “Ik denk dat wij aan het eind van de rit helemaal geen nacompetitie zullen gaan spelen. Niet voor promotie en niet voor degradatie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Mario Wormhoudt

Send this to a friend