Gouden Speld voor Peter Duijvelshoff

Op vrijdag 12 april heeft KNVB bestuurslid Rob Stenacker de  Gouden Waarderingsspeld uitgereikt aan Peter Duijvelshoff voor zijn verdiensten ten behoeve van DCG en het Amsterdamse amateurvoetbal. Daarnaast ontving Peter Duijvelshoff van DCG-voorzitter Gerekink een aandenken ter gelegenheid van zijn 50-jarig lidmaatschap van de vereniging.

Voorzitter Gerekink: “Peter is als voetballer bij DCG gekomen toen hij tien jaar was. Na het doorlopen van alle standaardelftallen in de jeugd was hij jarenlang een gewaardeerde speler van het eerste elftal. Peter was misschien niet de beste voetballer in het veld, maar hij was voor alles een goede teamspeler, die anderen beter liet presteren.”

“Na het afsluiten van zijn voetballoopbaan besloot Peter zich actief in te zetten voor de club. Al gauw was hij bestuurslid voor de hoogste seniorenteams van DCG. Hij was altijd opvallend aanwezig op een authentieke manier: emotioneel en zeer begaan met de club. Niet voor niets werd hij door collega-verenigingen “Mr. DCG” genoemd.”

Foto DCG: Peter Duijvelshoof ontving de gouden speld van D~e KNVB voor zijn bijdrage aan het amateurvoetbal en 50 jaar lidmaatschap van DCG
Foto DCG: Peter Duijvelshoff (r) ontving de gouden speld van de KNVB (uit handen van Rob Stenacker) voor zijn bijdrage aan het amateurvoetbal en 50 jaar lidmaatschap van DCG

“Vorig jaar heeft Peter besloten om een stapje terug te doen en het bestuurlijke werk aan anderen over te laten. Gelukkig zien we hem nog vaak bij DCG, vooral bij de wedstrijden van het eerste elftal.”

Als voetballer en als bestuurder heeft Peter Duijvelshoff altijd de samenwerking met andere Amsterdamse clubs gezocht. Hij realiseerde zich al snel dat het gunstig is om goede banden te onderhouden met tegenstanders, bijvoorbeeld omdat dit het gemakkelijker maakt om oefenwedstrijden en het gebruik van accommodaties te plannen.”

Hoogtepunten in zijn bestuurlijke periode waren de promotie naar de hoofdklasse en de gewonnen wedstrijd tegen NEC in de 2e ronde van de KNVB-beker in 1992, waarin DCG een ronde later helaas met 1-2 verloor van FC Zwolle (met Jaap Stam).

De KNVB  district West 1 reikte vrijdagavond nog meer gouden spelden uit aan personen die zich een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor het amateurvoetbal en hun club.

Foto boven KNVB : de gouden onderscheidingen
Foto onder DCG: Peter Duijvelshoff ontvangt de gouden speld uit handen van Ron Stenacker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG