Gouden wissel bezorgt DVVA verdiende zege

DVVA heeft vandaag de eerste ontmoeting met vv Almkerk winnend afgesloten. Op sportpark Drieburg boog de thuisploeg in de tweede helft een 0-1 achterstand om. Invaller Vincent Heimgartner was de gevierde man door zijn winnende doelpunt vijf minuten voor tijd: 2-1.

De gasten begonnen beter aan de wedstrijd dan DVVA. Doelman Daan Waleson van DVVA kwam met de schrik vrij nadat hij een corner bijna in zijn eigen doel stompte. Timon Hazewinkel haalde de bal van de lijn. DVVA speelde in de beginfase te vaak de lange bal en deze bereikten maar zelden hun doel. Naarmate de eerste helft vorderde speelde het spel zich wel meer op de helft van Almkerk af. De grootste kans voor DVVA kwam vlak voor rust. Max Hazewinkel werd gelanceerd door Jelle Velzeboer, zijn voorzet kwam terecht bij broer Timon, maar zijn schot werd goed gepareerd door Almkerk doelman Corne Dekker, die in de tweede helft nog een hoofdrol op zou eisen.

Corne Dekker was aanvankelijk een grote sta in de weg voor DVVA
Doelman Corne Dekker was aanvankelijk een grote sta in de weg voor DVVA

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Beide ploegen kropen wat meer uit de schulp waardoor er meer ruimte ontstond. Mark van den Hoek had moeten scoren na een van richting veranderd schot dat voor zijn voeten kwam, Dekker kwam als winnaar uit de strijd. Even later kreeg DVVA nog een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Timon Hazewinkel werd geschept in de zestien meter en scheidsrechter Belkaraouia wees gedecideerd naar de stip. Het was van den Hoek weer niet gegund want zijn aardig ingeschoten strafschop werd gepakt door uitblinker Dekker, die zijn ploeg dus weer behoedde voor een achterstand. Muus Visser probeerde namens DVVA nog een strafschop te versieren maar deze keer lukte dat niet.

dvva almkerk 2

DVVA kreeg vervolgens te maken met een eeuwenoude voetbalwet. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het bij de eerste de beste mogelijkheid wel. Invaller Rick Boons mocht bij de tweede paal ongehinderd binnenkoppen. De thuisploeg toonde veerkracht en trok de stand al snel gelijk. Aanvoerder Job Verhoeve schoot een vrije trap vanaf de rand zestien snoeihard in de kruising, Dekker moest dit keer het antwoord schuldig blijven. DVVA probeerde door te drukken en Sjaak Tersteeg wisselde de ongelukkige van den Hoek voor Vincent Heimgartner, die bij zijn eerste balcontact een corner via de grond rakelings overkopte. In de 85ste minuut veroverde nog een invaller, Daan Bijlard, de bal en hij kon laag voorgeven op Timon Hazewinkel. Zijn schot ging via Dekker tegen de paal maar de rebound werd binnengegleden door Heimgartner. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Derk Hakkers van Almkerk mocht vlak voor tijd alvast gaan douchen na zijn meer dan terechte tweede gele kaart.

dvva almkerk

Zo reist DVVA volgende week met een goed gevoel af naar het verre Almkerk, waar het aan een gelijkspel genoeg heeft om de finaleronde van de nacompetitie te bereiken. Trainer Sjaak Tersteeg was opgelucht dat zijn ploeg nog een overwinning uit het vuur wist te slepen. Tersteeg: ‘Over de hele wedstrijd gezien is dit een terechte uitslag. Het is knap dat we na die ongelukkige achterstand nog terug zijn gekomen, complimenten voor mijn spelers. Als we het nu nog weggeven kunnen we wel stellen dat we het vandaag hebben laten liggen, want er hadden zeker nog een paar doelpunten bij gemogen. Al met al zie ik de uitwedstrijd met vertrouwen tegemoet.’

Verslag: Maarten Daniëls

Foto’s: John Beckman