Home / Algemeen / Gretig Kadoelen doet zichzelf tekort tegen Hellas Sport

Gretig Kadoelen doet zichzelf tekort tegen Hellas Sport

Kadoelen is het nacompetitietweeluik met Hellas Sport gestart met een nederlaag. De ploeg van Jordi van Beek domineerde op eigen veld een groot deel van de wedstrijd, maar vergat zich hiervoor te belonen. Een schitterende goal van Gijs Gastkemper bezorgde de bezoekers uiteindelijk zelfs de volle buit: 0-1.

Voor de beslissende treffer van de Zaandammers had met name Mitch van Ankeren meerdere grote kansen om Kadoelen op voorsprong te zetten. “Ik vond ons aan de bal veel beter, maar je moet het zelf afdwingen in de zestien. En dat hebben we niet gedaan. Zij schieten hem fantastisch binnen. Hellas was in ieder geval heel blij met deze onverdiende winst. Wij vergaten ons te belonen. Eigen schuld, geklopt door een fantastische goal”, blikte Van Beek terug.

De openingsfase was onwennig van Kadoelen. Het eerste gevaar kwam na een klein kwartier van de gasten. Dec Simmons legde prima breed op Maarten Mans, maar de spits van buiten de zestien teveel naar rechts. Na deze kans kwam Kadoelen goed in de wedstrijd en voerde het geruime tijd de regie. De derdeklasser zat bovenop op alle duels, had veelvuldig balbezit en creëerde de goede kansen.

Van Ankeren was er het dichtst bij voor de thuisploeg. Bij zijn eerste mogelijkheid was hij te gehaast en na een klein half uur prikte hij het leer uit een vrije trap van Yassir Azaoumi net naast de goal. Aan de overzijde redde sluitpost Mike Oudshoorn knap op een vrije trap van Dilshan Fong Tin Joen. In het slot van het eerste bedrijf vergat Kadoelen te profiteren van slordig balverlies van Hellas Sport.

Ook in het eerste kwartier na de pauze was Kadoelen de bovenliggende partij. Wederom waren de gastheren gevaarlijk. Bij een vrije trap van Robin Hamminga kon niemand het laatste zetje geven. De allergrootste kans van de wedstrijd was na een klein uur opnieuw voor Van Ankeren. Landrij Monni bereikte de aanvaller vanaf de rechterkant met een strakke voorzet. Dit keer leek Kadoelen wel de score te openen, maar Van Ankeren had pech en mikte naast.

Hierna kon Kadoelen weinig meer creëren en wilde het volgens Van Beek vaak te snel de bal in de pot te gooien. In de 79ste minuut trok Hellas Sport het duel naar zich toe. Met een schitterend schot van ver met een boog liet Gastkemper Oudshoorn kansloos. Een behoorlijke domper voor de formatie uit Noord. “Mijn angst was dat we hierna blind gingen aanvallen, waardoor zij meer ruimte zouden krijgen. Dat is niet gebeurd.” De oefenmeester zag Van Ankeren, die net als zijn ploeggenoten veel energie in het duel gooide, in de blessuretijd nog een grote kans op de gelijkmaker missen.

Er is met de kleine nederlaag op zak nog geen man overboord voor Kadoelen. “Ik denk zeker dat er nog genoeg mogelijkheden liggen. Het veld daar is nog groter. Zij hebben een aantal hele goede voetballers en wij zijn jonger en ogen fitter”, keek Van Beek alvast vooruit naar de return in Zaandam van 27 mei.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zaterdag.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Mitchel Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)