Grote meerderheid leden Blauw Wit houdt fusie met Chabab tegen

Terwijl de plannen al zo goed als klaar waren voor volgend seizoen, zal er geen fusie komen tussen FC Blauw-Wit Amsterdam en Chabab. Tijdens een ingelaste ledenvergadering stemde een grote meerderheid van de leden van Blauw-Wit tegen de fusie. Voorzitters Bernard Frank (Blauw-Wit) en Khalid Berdouni (Chabab) betreuren het mislukken van de fusie.

Voor de derde keer liep een fusie van Chabab tot niets uit. Berdouni: “Het is de zoveelste tegenslag. Eerst werden we onder druk van het stadsdeel naar DWS gestuurd, dat ging niet door. Via advocaten en bemiddelaars is het nog een keer geprobeerd, maar toen werd het vertrouwen in de commissie opgezegd door DWS. Daardoor moesten we naar Blauw-Wit toe. Alles was al bijna geregeld, al dachten de leden anders over een fusie.”

Tijdens de ledenvergadering was er bij Chabab genoeg steun voor een fusie met Blauw-Wit. Twee derde van de leden stemden in met de plannen. Een grote meerderheid van de leden van Blauw-Wit hield de fusie echter tegen. Van de 140 aanwezige leden stemden 120 namens Blauw-Wit tegen de gepresenteerde fusie met Chabab.

Chabab voorzitter Khalid Berdouni vertrekt met zijn club toch naar DWS
Chabab-voorzitter Khalid Berdouni

Khalid Berdouni is teleurgesteld dat de fusie niet doorgaat. “Voor beide verenigingen is dit niet goed. Chabab is sportief en maatschappelijk van waarde, maar daar denkt de politiek anders over. De bal ligt al de hele tijd bij het stadsdeel. Zij zullen nu mee moeten denken aan een oplossing. Helaas dacht de politiek anders over de toekomst van het voetbal in Nieuw-West.”

Een van de redenen is volgens zijn collega bij Blauw-Wit, Bernard Frank, dat het Stadsdeel Nieuw-West geen geld beschikbaar had gemaakt voor de fusie. “Chabab en DWS kregen hulp vanuit de politiek, maar toen dat niet doorging zocht Chabab toenadering tot ons. Voor deze fusie is echter nooit geld gereserveerd, we hadden geen steun van het stadsdeel. Dat mag de politiek zich aanrekenen.”

Bernard Frank, voorzitter van FC Blauw-Wit Amsterdam
Bernard Frank, voorzitter van FC Blauw-Wit Amsterdam

Ondanks het mislukken van de fusie met Chabab, kijkt Blauw-Wit alweer vooruit. Frank: “We gaan gewoon verder. Het is jammer dat alle energie erin is gestoken, maar als vereniging moeten we door. Ik ga Blauw-Wit niet opheffen, we gaan niet kapot. De komende tijd moeten we om ons heen kijken en proberen samen te werken met clubs uit het stadsdeel, zeker wat betreft de jeugd.”

De toekomst van Chabab is nu onduidelijk. Berdouni: “Volgende week komen wij met een open brief over onze strategie de komende weken. Er zal iets veranderd moeten worden. De deadline van de KNVB (een nieuwe accommodatie om te voetballen, red.) hebben we niet gehaald, dus daar zullen we nog mee spreken. Maar wij geven niet op, Chabab zal gewoon blijven bestaan. De club mag hier niet aan onderdoor gaan.”

Verslag Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS