Grote zege voor AGB, maar geen periodetitel

Een etentje en de drie punten. De selectie en staf van AGB beleefde een uitstekende zondag. De ploeg van Senal Cebar zegevierde bij stadsgenoot Arsenal met 0-4. “Hoewel we net een punt tekort komen voor de eerste periodetitel ben ik heel tevreden. Een groot compliment voor heel mijn ploeg. Hier spreekt een heel blije trainer”, aldus Cebar.

AGB maakte voorafgaand aan het duel nog een kleine kans op het winnen van de eerste periodetitel, maar de ploeg van Cebar was afhankelijk van ZSGOWMS. De koploper, die met 1-1 gelijkspeelde tegen DSOV, had aan een punt genoeg om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. “Als wij uit elke periode 21 punten halen, mag ik zeker niet mopperen”, vervolgde Cebar. “Vandaag gaven we bijna geen kansen weg.”

Foto Mario Wormhoudt

Toch was de grote uitslag enigszins geflatteerd. “Deze nederlaag komt hard aan”, vertelde Imro Welkens, trainer Arsenal. “De verliespartij is terecht, maar er had zeker meer ingezeten. We begonnen goed aan het duel en met name in het eerste half uur hadden wij een optisch veldoverwicht zonder dat we echt gevaarlijk werden.”

In het laatste kwartier voor rust liep AGB via Fathi Guengor en Cihan Kampur uit naar 0-2. “We liepen tot twee keer toe in het mes van AGB. Beide doelpunten vielen uit een snelle omschakeling”, zei Welkens.

Foto Mario Wormhoudt

De tweede goal die in de blessuretijd van de eerste helft viel was het breekpunt. Na rust probeerde Welkens met het inbrengen van een extra aanvaller wat te forceren, maar AGB bleef vrij makkelijk overeind. Door treffers van Omar el Aamrani en Lesly van Dams kreeg de zege nog meer glans. “Vanavond gaan we met heel de ploeg uit eten. Ik ben enorm tevreden over de eerste periode. Daarnaast voeren we door deze zege de druk op bij ZGSOWMS.”

Door de zege komt AGB op een punt van de koploper. Arsenal zakt naar de zesde plaats in de derde klasse C.

4

 

3

Foto’s Mario Wormhoudt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)