Grotere kans fusie Aalsmeer en RKAV

De kans dat Aalsmeer.RKAV en Jong Aalsmeer United over een aantal jaar opgaan in één vereniging is een stuk groter dan de kans bij de eerste poging eind jaren negentig. Afgelopen maandag zaten de betrokken verenigingen met de gemeente om de tafel en presenteerden zij hun plannen

Anderhalf jaar geleden vonden de eerste oriënterende gesprekken plaats. Achttien maanden later ligt er een intentieverklaring om ook daadwerkelijk tot een fusie te komen. Het woord is nu aan de clubleden en de gemeenteraad. In die verklaring staat onder andere dat Aalsmeer haar huidige terrein zal verlaten en bij dat de nieuwe club zal gaan spelen op Sportpark Hornmeer. Over de naam en de clubkleuren van de nieuwe vereniging is nog niets bekend.

Wel zal de nieuw te vormen club een zaterdag en een zondagafdeling krijgen. Op zijn vroegst zou de fusieclub in het seizoen 2013/2014 kunnen starten maar naar alle waarschijnlijkheid zal dat nog later worden. Op de nieuwe accommodatie zullen zes velden komen, waarvan minimaal twee kunstgras, en 24 kleedkamers.

Het fusieproces zal de nodige kosten met zich meedragen. Beide clubs zullen daarin een bijdrage leveren. De verantwoordelijk wethouder Gertjan van der Hoeven zei maandagmiddag tijdens de presentatie van de plannen dat  de kosten in de miljoenen lopen. Een exact bedrag kon hij niet noemen.

Eind jaren negentig liepen fusieplannen op niets uit omdat de gemeente de plannen toen niet ondersteunde. Daarom dat de clubs nu eerst met de gemeente om de tafel ging en pas daarna de plannen zal voorleggen aan de leden.  Bij elkaar hebben Aalsmeer , RKAV en Jong Aalsmeer United (ontstaan in 2005 uit de jeugdafdelingen van beide clubs) 1000 leden. Eind maart zullen de leden om toestemming gevraagd worden tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering. Daarin zullen de de besturen toestemming vragen om de fusie verder vorm te geven.

Foto: Arjen Vos (vlnr wethouder Van der Hoeven, Jan groen (JAU), Cor Gelijn (Aalsmeer) en Rob Springintveld (RKAV)
Met dank aan Klaas Leegwater (www.voetbalinaalsmeer.nl)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)