Guijt en DWV verder met elkaar

DWV en Kees Guijt gaan ook volgend seizoen met elkaar verder. Gisteravond (donderdag) kwamen beide partijen tot overeenstemming. Guijt had nog een optie en het bestuur heeft die optie gelicht. Het wordt het derde jaar van de Katwijker in Amsterdam-Noord.

Er was lang onduidelijkheid over de toekomst van Guijt bij DWV. Die onduidelijkheid had niets maken met de resultaten maar wel met de toekomst van de club. Guijt: “Ik wilde weten waar ik aan toe was. Er gaan geruchten over een fusie en over het wel of niet verdwijnen van DWV op dit sportcomplex. Ik heb daar antwoord op gehad en dus zijn we tot overeenstemming gekomen om ook een derde jaar met elkaar samen te werken”.

DWV verkeert al jaren in een moeilijke situatie in verband met het terugdringen van het aantal velden in Amsterdam-Noord. Over een fusie met De Volewijckers wordt al jaren door de politiek gesproken. Nog steeds is er geen duidelijkheid. Het enige wat nu duidelijk is is dat Guijt nog een jaar bij de Amsterdammers blijft. Guijt: “Ik kreeg erg veel waardering van het bestuur. Zij hebben hun vertrouwen uitgesproken. Daar ben ik blij mee. Ik heb ook het gevoel dat mijn werk hier nog niet af is. Ik ben mijn ei nog niet kwijt”.

Op de ranglijst in de eersteklasse bevind DWV zich in een benauwde positie. Mocht DWV onverhoopt degraderen dan zal Guijt ook volgend seizoen gewoon voor de groep staan. Guijt:”Daar kan ik niet met je over praten. We degraderen namelijk niet. Dat is absoluut niet aan de orde. We spelen straks tegen het complete rechterrijtje, waarvan vijf wedstrijden thuis. Die moeten we gewoon winnen. Ik heb ook tegen mijn spelers gezegd dat als we degraderen we het echt aan ons zelf te wijten hebben en aan niemand anders. Wij gaan er met zijn allen voor zorgen dat DWV weer op de kaart komt te staan”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)