Home / slideshow / Guitink stapt over naar ‘rivaal’: “Voor mij een mooie stap”

Guitink stapt over naar ‘rivaal’: “Voor mij een mooie stap”

Martijn Guitink maakt de gevoelige transfer van RODA ’23 naar Sporting Martinus. De voetballer was toe aan een nieuwe, frisse stap en vond deze in zijn nieuwe club. “Bij Sporting Martinus kom ik een aantal goede vrienden tegen, dus toen was de keuze snel gemaakt”, vertelt Guitink.

Rivaliteit

Voor Guitink is Sporting Martinus niet alleen een club waar zijn vrienden voetballen, ook ligt de vereniging dichter bij zijn huis in Amsterdam. Toen de Amstelveense club hem benaderde, was hij snel overtuigd van zijn vervolgstap. “Mijn vrienden probeerden mij over te halen om naar de vereniging te komen, maar uiteindelijk heeft de hoofdtrainer (Tom Verhoek, red.) gebeld met de vraag of ik interesse had om voor Sporting Martinus te voetballen. Toen heb ik ‘ja’ gezegd.”

Beide verenigingen spelen in Amstelveen, waardoor rivaliteit een rol kan spelen. Guitink ziet dit echter anders. “RODA ’23 en Sporting Martinus zitten vrijwel nooit bij elkaar in de competitie, wat ik heb meegemaakt, dus daarom vind ik de rivaliteit meevallen”, legt hij uit. “Natuurlijk weet ik dat anderen dat wel zo zien, maar uiteindelijk voetbal ik omdat ik het leuk vind. Voor mij is dit een mooie stap.”

Verwachtingen

Sporting Martinus beleefde een uitstekend voetbaljaar met een derde plaats in de competitie. Volgend seizoen hoopt Guitink een belangrijke rol te spelen in de strijd om promotie naar de tweede klasse. “De verwachting is dat ik snel ga aansluiten bij het eerste elftal. Ik moet mezelf bij Sporting Martinus gaan bewijzen om een basisplaats te veroveren, maar ga alles in het werk stellen om dat te laten slagen.”

“Het is natuurlijk mooi meegenomen als ik een belangrijke rol heb: dat wil elke voetballer. Mijn doel is om komend seizoen zoveel mogelijk te spelen en belangrijk te zijn waar het kan. Sporting Martinus heeft het afgelopen jaar uitstekend gedaan, dus ik verwacht dat we dit volgend seizoen kunnen voortzetten. Vervolgens gaan we zien wat mogelijk is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Sporting Martinus versterkt zondagselectie: “Prachtig om te zien”