Home / slideshow / Sporting Martinus versterkt zondagselectie: “Prachtig om te zien”
Sporting Martinus

Sporting Martinus versterkt zondagselectie: “Prachtig om te zien”

Sporting Martinus voert het komende seizoen een aantal mutaties aan zijn zondagselectie door. Zo stromen vijf voetballers vanuit de jeugd door, terwijl er ook drie versterkingen van buitenaf komen.

Jeugdspelers

Ben Mantel, Ralph Groenteman, Max Boonstoppel, Menno Broodbakker en Luka Misumi mogen zich volgend seizoen zondagselectiespeler noemen. “De club is hard bezig om de jeugd op een steeds hoger niveau te krijgen”, legt hoofdtrainer Tom Verhoek uit.

“We hopen de komende jaren dat Onder-19 en Onder-17 de volgende stap gaan maken, zodat we daar in het eerste elftal profijt van kunnen hebben. Dat er nu weer vijf jongens uit de jeugd doorstromen, is natuurlijk prachtig om te zien. Een aantal jongens zijn dit seizoen al een paar keer ingevallen, dus ze hebben er al aan kunnen ruiken.”

Versterkingen

Naast de doorstroming van de jeugdspelers heeft de club gezorgd voor een aantal externe versterkingen. Zo komen de keepers Danny de Bruijn en Dean Palmer komend seizoen over. “Niels Wuthrich (eerste keeper van Sporting Martinus, red.) stopt na dit seizoen ermee. Daarvoor hebben we twee keepers naar de club gehaald.”

“Danny de Bruijn, momenteel tweede keeper bij SV Hoofddorp, heeft vorig seizoen een aantal wedstrijden in het eerste elftal van de club gekeept. Hij woont nu in Amsterdam, dus hij komt volgend seizoen bij ons keepen. Dean Palmer komt daarnaast over van Diemen. Twee weken geleden speelde hij uitstekend tegen ons. Vervolgens hebben we een gesprek gehad en hem naar de club gehaald.”

Het was een langere wens van Verhoek om minstens vier keepers bij de selectie te hebben. “We hebben komend seizoen vier keepers voor twee elftallen. Dat is qua trainingen en concurrentie simpelweg enorm prettig. Dit seizoen hebben we behoorlijk wat blessures gehad met onze keepers, dus dan moet je bij trainingen soms improviseren. Dus dit is voor mij als trainer werkelijk ideaal.”

Ook in aanvallend opzicht heeft Sporting Martinus de afgelopen maanden niet stil gezeten, want de 23-jarige Anthony Dean is de derde versterking. “Ik ben enorm blij dat hij het volgende seizoen erbij komt. Het was een langdurige wens om ons in aanvallend opzicht te versterken. Raymond Wismeijer, onze rechtsbuiten, is inmiddels 37 jaar oud en gaat eind mei bepalen of hij nog doorgaat. Dan is het belangrijk dat je jongens erachter hebt zitten. Anthony is dan ook meer dan welkom.”

Promotie

De nieuwe spelers voor het zondagteam zijn in lijn met de wens van Sporting Martinus om met de gehele club naar een hoger niveau toe te groeien. “Het eerste elftal moet simpelweg naar de tweede klasse toe. De situatie van dit seizoen is nu natuurlijk iets anders, want met het coronavirus weet ik niet wat de KNVB gaat beslissen. Wellicht gaat niemand promoveren of degraderen, dus dan moeten we het ook volgend seizoen in de derde klasse spelen. Mocht dat gebeuren, dan gaan we aankomend seizoen vol voor promotie.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Alex van Elven

Sporting Martinus ontwikkelt door met zondagselectie

Send this to a friend