Home / Algemeen / GVVV volgende horde Chabab na winst op ZSGOWMS

GVVV volgende horde Chabab na winst op ZSGOWMS

ZSGOWMS is er niet in geslaagd om FC Chabab uit het bekertoernooi te knikkeren. De zondag Derdeklasser bood goed partij tegen de Topklasser, maar uiteindelijk wist Chabab door twee doelpunten van Bilal El Yacoubi de wedstrijd naar zich toe te trekken. Voor Chabab staat in de volgende ronde het thuisduel tegen GVVV op het programma.

Voor de trainer van ZSGOWMS, Rob Rijnink, was het zelfs de ‘day after’ nog even balen. Rijnink: “Het is wel weer ontzettend jammer dat Chabab weet te scoren door twee fouten van ons. Ik moet echter wel zeggen dat ik blij was dat Chabab ons serieus nam en gewoon met een goed elftal deze wedstrijd in ging. Het is jammer dat we in de tweede helft, waarin we het merendeel op hun helft speelde, niet tot scoren wisten te komen.”

11022014 ZSGO Chabab beker
ZSGOWMS weet niet te stunten tegen Chabab,  dat in de volgende ronde GVVV treft

Alami Ahannach was het in zijn commentaar niet helemaal eens met Rijnink. De trainer van Chabab vond dat zijn ploeg geen hele moeilijke wedstrijd heeft gekend. Ahannach: “Chabab was de betere partij. Ik denk dat we nog wel wat kansen hebben laten liggen. We hadden er minimaal vier kunnen maken en hadden in de persoon van Geoffrey Verweij misschien nog wel een strafschop kunnen hebben.” Uiteindelijk had Chabab aan twee doelpunten van El Yacoubi genoeg voor de overwinning en mag de Topklasser het dus opnemen tegen GVVV. “Een zware dobber”, aldus Ahannach.

Volgens Rijnink kan zijn ploeg wel leren van deze wedstrijd. “Tegen een Topklasser worden dit soort foutjes afgestraft. Terwijl wij onze kansen niet weten te benutten. Maar, en dat heb ik ook tegen de jongens gezegd, het is voor ons belangrijk dat we dit gevoel meenemen naar de competitie. ZSGOWMS gaf veel strijd en speelde met passie en als we dat ook in de competitie laten zien, kunnen we nog veel bereiken. Al met al was het dus een plezierige wedstrijd, met een aardige en nette tegenstander en een wedstrijd waar wij een goed gevoel aan over hebben gehouden”, aldus Rijnink.