Home / Algemeen / De Haan (Amstelveen): “Ik had liever in 2B gezeten”

De Haan (Amstelveen): “Ik had liever in 2B gezeten”

De zaterdag tweede klasse A wordt komend seizoen nog aantrekkelijker. Met de terugkeer van Amstelveen Heemraad en AMVJ (uit 2B) en de promoties van Arsenal en Blauw-Wit Beursbengels kent deze afdeling komend seizoen maar liefst acht clubs uit onze regio. Ondanks de vele aantrekkelijke derby’s had Amstelveen-trainer Radjin de Haan liever in de Utrechtse tweede klasse B gespeeld.

Het verzoek van Amstelveen om opnieuw in die afdeling te spelen werd niet gehonoreerd door de KNVB. “Ik vind dat een veel leukere afdeling”, zegt Den Haan, “met leuke verenigingen en goede accommodaties. Mijn gevoel bij 2B was veel beter. Die clubs uit 2A ken ik allemaal wel.” Met de sterkte van de tegenstanders heeft het volgens de oefenmeester niets te maken. “Ik denk dat B zelfs sterker is. Zeker aan de onderkant van de ranglijst, dus daar ging het mij echt niet om.”

In de 2A krijgt Amstelveen komend seizoen te maken met maar liefst veertien derby’s. “Natuurlijk is dat leuk, maar van derby’s kan je ook last hebben. Het zijn toch andere wedstrijden en dan komen er andere dingen bij kijken.” De Haan gaat er vanuit dat zijn versterkte selectie meer punten (veertig) dan het afgelopen seizoen zal halen. “Als we er vijf meer halen dan gaan we zeker meedoen om de prijzen. We hebben een veel grotere groep dan vorig seizoen en die smalle selectie brak ons vorig jaar op. Daarnaast zijn we er kwalitatief ook echt op vooruit gegaan.”

Wie zijn concurrenten om de prijzen zijn, durft hij niet te zeggen. “Natuurlijk ken ik al die clubs en ik zie ook wie ze er allemaal bij gekregen hebben, maar ik ken die jongens niet dus ik durf er echt niets over te zeggen. Ik hou me daar ook niet mee bezig. Dat heb ik nog nooit gedaan.”

 

Tweede Klasse A (zaterdag)
1 Amstelveen 8 DVVA
2 AMVJ 9 EDO
3 Arsenal 10 HBOK
4 Blauw Wit Beursbengels 11 Jong Holland
5 BOL 12 Monnickendam
6 Buitenveldert 13 OSV
7 Castricum 14 ZOB

Foto’s Hans van Beek