Halil Süzülmüs man of the match tegen Velsen

Halil Süzülmüs (Assendelft) nieuwe doelman JOS/Watergraafsmeer

Na het vertrek van Raymond Dirven (HBOK) en Colby Harmon (FC Aalsmeer) heeft zondag Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer in Halil Süzülmüs een nieuwe doelman gevonden. De 20-jarige sluitpost komt over van eersteklasser Assendelft.

Na twee seizoenen bij Assendelft was hij klaar om de volgende stap in zijn ontwikkeling te maken. Süzülmüs sprak met meerdere clubs, maar had daar niet het gevoel bij dat het echt een stap hogerop zou zijn. Dat kreeg hij wel na een goed gesprek met JOS-trainer Roy van der Mije. De oefenmeester sprak met bekenden en kreeg een goed beeld van Süzülmüs. “Hij maakte direct duidelijk mij graag erbij te hebben. In het verleden heb ik wel eens tegen JOS gespeeld en toen vond ik het al een mooie club.”

Hij zag zijn nieuwe club zondag overtuigend winnen van ‘T Zand (7-0 in de nacompetitie, red.) en hoopt dat JOS zich handhaaft in de Hoofdklasse. “Dat zou het mooiste zijn. Ze willen een stabiele Hoofdklasser worden. In oktober stonden ze nog bovenaan, dus zo gek is dat ook niet. De ambities van de club spreken mij aan, ik denk dat ik hier goed pas.”

Süzülmüs verwacht veel van zijn nieuwe club en zichzelf in Amsterdam. “Het werd ook tijd voor een andere omgeving. Bij Assendelft speelden we afgelopen seizoen veel de lange bal, in Amsterdam wordt een ander soort voetbal gespeeld. Meer in balbezit, dat ligt mij beter. Ik ga er alles aan doen om mijzelf direct te bewijzen. Ik ben ervan overtuigd dat ik het aan kan om de eerste keeper te worden.”

Naast de jonge doelman heeft JOS/Watergraafsmeer zich ook versterkt met verdediger Allard Dobbe (DRL) en aanvallende middenvelder Allon Koene (Zeeburgia). Elroy Tuur, die over zou komen van eersteklasser EDO, is teruggekomen op zijn besluit om naar Amsterdam te komen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!