Halve competitie wacht voor WVHEDW na ruime zege op Alexandria ’66

WV-HEDW krijgt in een halve competitie met CSW en Valken ’68 de kans om zich voor de nacompetitie te plaatsen en zo directe degradatie uit de zaterdag eerste klasse B te ontlopen. De ploeg van Kees Oostermeijer rekende op eigen veld af met het al gedegradeerde Alexandria ’66: 5-0. In een halve competitie strijden de drie ploegen volgende week voor twee tickets in de nacompetitie om zich alsnog veilig te spelen. De verliezer degradeert rechtstreeks.

“Dit is voor ons een cadeautje”, zegt Oostermeijer over die halve competitie. “Voor hetzelfde geval waren we vandaag gedegradeerd, ondanks de overwinning. We hadden het niet meer in eigen hand en grijpen deze kans (een plek in de nacompetitie, red.) nu met beide handen aan. Dit cadeautje gaan we straks één voor één uitpakken om ons veilig te spelen.”

_K1_1409

WV-HEDW moest sowieso winnen van Alexandria ’66, dat dit seizoen slechts vijf punten behaalde en met het hoofd al bij de tweede klasse zat. Dat er druk op stond was wel duidelijk in Amsterdam-Oost, alleen werkte die druk in de eerste helft verkrampend bij de Amsterdammers. Ondanks een goede openingsfase, waarin Ruben Loeve in de eerste paar minuten twee keer van dichtbij hoog over schoot, was het voetbal van de thuisploeg niet goed. Alexandria kon vrijuit spelen en kreeg zelf ook nog een enorme kans. Loeve stond echter op de goede plek om de inzet van Darrel Sno uit een hoekschop van Moreno Doekhi van de lijn te halen.

“In de rust heb ik gezegd dat we zo door moesten blijven gaan en het uiteindelijk wel goed zou komen”, was Oostermeijer optimistisch. “Voetballend was het – zeker in de eerste helft – niet altijd even goed, maar we hebben wel veel strijd geleverd. Gelukkig viel het doelpunt al snel in de tweede helft, waarna er wat druk van de jongens afvalt.”

Cees Smaal

Niet voor de eerste keer dit seizoen zorgde Dennis Darnley voor de bevrijding. Een doorgeslagen voorzet kon de verdediger vogelvrij bij de tweede paal hoog in de korte hoek schieten. Na de openingstreffer drukte de thuisploeg door, maar duurde het tot de zeventigste minuut voordat WV-HEDW verder afstand nam van het al verslagen Alexandria.

Lennart Bril, die het dit seizoen vooral met invalbeurten moet doen, stond amper tien seconden in het veld als vervanger van Loeve, toen hij zijn doelpunt al gevonden had. Zijn eerste balcontact was het controleren van een lange bal van Mick van Moerkerk, zijn schot werd nog gekeerd, maar in de rebound vond hij met zijn derde balcontact van de wedstrijd alsnog voor de 2-0. “Het is hem heel erg gegund. Lennart speelt minder omdat we voor andere spelers kiezen, maar nu heeft hij meteen zijn gelijk gehaald.”

Juichen Bril2

Daarna ging het hard. Drie minuten na zijn treffer haalde Bril de achterlijn om spits Cees Smaal bij de eerste paal met een goede voorzet te bedienen: 3-0. Met nog negen minuten op de klok kreeg Bril de bal na een goede combinatie met mede-invaller Simon Admiraal, draaide kort om zijn as en vond een gaatje via de onderkant van de lat in de verre hoek: 4-0. Het slotakkoord was voor Max Ribbens, die zich door de verdediging worstelde en al struikelend de bal langs de doelman over de lijn zag hobbelen: 5-0.

Doelpunt Ribbens

Zo had WV-HEDW na de krappe 0-1 bij CSW nu de tweede zege op rij te pakken. De Amsterdammers zijn op gelijke hoogte gekomen met CSW en Valken ’68 en moeten in een halve competitie gaan strijden om twee tickets voor de nacompetitie. Eentje zal rechtstreeks uit de eerste klasse B degraderen. Hoe die halve competitie eruit komt te zien, is nog niet bekend. Oostermeijer kijkt er al met een goed gevoel naar uit. “Op dit moment blaakt de groep van het vertrouwen. Wij hebben er na twee overwinningen op rij in ieder geval zin in.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag eerste klasse B.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)