Home / Algemeen / Hans Bergsma blijft na enige twijfel toch trainer van Wartburgia

Hans Bergsma blijft na enige twijfel toch trainer van Wartburgia

Zaterdag derdeklasser Wartburgia staat ook volgend seizoen onder leiding van Hans Bergsma. De oefenmeester twijfelde even of het niet beter was dat iemand anders het stokje zou overdragen, maar besloot uiteindelijk toch te blijven.

Zijn twijfel kwam voort uit verschillende factoren. “Ik zit er al zestien jaar en ben zelf bijna 58 jaar oud. Ik werk voor een groot gedeelte ook al vier jaar met deze spelersgroep, waarvan ik een aantal al langer trainde bij WV-HEDW. Dan moet je jezelf gaan afvragen, als je al zo’n zeven jaar met een groep werkt, of het niet beter is dat iemand anders het gaat doen.” Daarbij zou Bergsma zijn periode bij Wartburgia graag goed willen afsluiten. “Dat is een beetje uit ervaring. Ik vind dat we het buitengewoon aardig doen, maar hoe gaat dat volgend jaar als het een stuk minder is?”

Uiteindelijk besloot Bergsma er toch nog een jaar aan vast te plakken. De club gaf immers aan nog niet zonder hem te kunnen. Ook de spelers willen graag met hem door. “Die zeggen dat het effect nog helemaal niet is uitgewerkt en het alleen maar beter en beter wordt. Maar ik had het daarvoor al besloten, hoor. Er is eigenlijk geen enkele reden en er is ook geen andere club. Vanuit een soort onderbuikgevoel dacht ik dat het misschien handig is als iemand anders het gaat doen. Maar daarin zegt alles en iedereen meteen: ‘wat ons betreft liever niet, gewoon jij’.”

Wartburgia is voor Bergsma een speciale club. “Je hebt weleens ergens een heel warm en prettig gevoel – waarbij je niet alleen trainer bent, maar ook gewoon een stuk liefde hebt voor de mensen, de cultuur, de rust – en dat heb ik met name bij Wartburgia.” Voor de rest van het lopende seizoen hoopt Bergsma zo lang mogelijk mee te doen om het kampioenschap. Wartburgia staat momenteel op een vierde plaats in de zaterdag derde klasse A met vijf punten minder dan koploper HBOK. “Ik wil altijd het maximale bereiken en ik weet nooit wat het maximale is. Ik kan de boel weleens een klein beetje overschatten maar ik vind dat wij, als je in de top vier speelt, moeten kunnen uitspreken dat je ervoor gaat om volgend jaar in de tweede klasse te komen.”