Hans Bergsma

Hans Bergsma verlengt contract bij TOS-Actief met 2 jaar

Hans Bergsma, in 2020 nog Trainer van het Jaar bij Het Amsterdamsche Voetbal, heeft zijn contract bij TOS-Actief met 2 jaar verlengd.

Sinds afgelopen zomer staat Bergsma voor de groep bij de vierdeklasser. “Ondanks de teleurstellende resultaten heb ik het erg naar mijn zin bij TOS. Het is een leuke vereniging met voldoende potentie waar ik mij erg thuisvoel. Het enige wat tegenvalt zijn de resultaten. Aan inzet vanuit de groep ontbreekt het niet, de trainingsopkomst is goed en in het spel zie je ook vooruitgang, alleen geven we op beslissende momenten niet thuis waardoor het niet lukt om een voorsprong of gelijkspel over de streep te trekken.” Dat gebeurde bijvoorbeeld onlangs in de degradatiekraker tegen AFC IJburg, waar een 2-0 voorsprong in de slotfase werd verspeeld en het duel zo in 2-2 eindigde.

Toch blijft Bergsma strijdbaar: “We hebben nog 9 finales te gaan, in april ontmoeten we diverse tegenstanders uit het rechterrijtje, dan moeten we er staan en de punten wel over de streep trekken’’. Voorzitter Menno van den Eijnden is erg blij met de verlenging van Bergsma: “Hans heeft een positieve invloed op de vereniging, zowel binnen de senioren als jeugd (waar Bergsma diverse teams traint). We zijn blij met hem als trainer en willen de komende jaren samen met hem verder bouwen aan het versterken van de vereniging. Voor ons was eind vorig jaar al geen twijfel dat we door wilden met Hans, degradatie of niet, Hans is de man waarmee we verder gaan bouwen”, aldus een tevreden voorzitter.

TOS-Actief bezet op dit moment de tiende plaats in Zaterdag 4e. Uit alle vierde klasses zaterdag degraderen dit seizoen de nummer 11  tot en met 14 naar de nieuw te vormen vijfde klasse. In Zaterdag 4e zijn nog twaalf ploegen actief, waardoor slechts twee ploegen zullen degraderen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)