Hans Schakel (AMVJ): “Het spelplezier is de doelstelling”

AMVJ eindigde vorig seizoen onder leiding van Maurice Kuyper op een vierde plaats in de zaterdag tweede klasse A, maar liep via de nacompetitie promotie mis. Met een nieuwe trainer voor de groep, Hans Schakel, proberen de Amsterdammers komend seizoen weer bovenin mee te draaien in de tweede klasse. Een specifieke doelstelling heeft hij echter nog niet, maar het belangrijkste is het plezier.

“Ik weet nog niet precies waar wij staan”, vertelt Schakel. “De competitie is sterker geworden en wij ook. Zo hebben wij de selectie van vorig seizoen volledig intact kunnen houden, aangevuld met een paar nieuwe namen. Dat is toch wel uniek, het zegt iets over het plezier dat ze bij de club hebben. AMVJ staat voor gezelligheid, dat is komend seizoen voor mij ook het belangrijkste. Het spelplezier staat voorop.”

De specifieke doelstelling bepaalt Schakel pas na een paar wedstrijden. “Na vijf of zes wedstrijden weet ik wat het niveau van ons en de competitie is. Afgelopen jaren is gebleken dat AMVJ bovenin meedraait. Dat willen wij dit seizoen ook weer doen. We zullen het beste uit onszelf halen. En als we aan het eind van het seizoen een gezellig jaar hebben gehad met sportieve prestaties, is het voor mij geslaagd.”

De nieuwe trainer van AMVJ is tevreden met de voorbereiding. “Conditioneel hebben we een redelijke basis gelegd. We waren al op 19 juli gestart met de voorbereiding omdat ik iedereen een kans wilden geven. We speelden telkens tegen derde- en vierdeklassers, dus het echte werk moet nog komen. Wel wonnen we het Openingstoernooi bij sv Ouderkerk, dus met de resultaten kunnen we tevreden zijn.”

Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)