Hans Schakel bezig aan laatste seizoen bij AMVJ

Na drie seizoenen neemt Hans Schakel afscheid van AMVJ. De oefenmeester heeft besloten na de zomer voor zijn TC1-diploma te gaan en de zaterdag tweedeklasser te verlaten. “Mijn gevoel zegt dat het na drie jaar mooi is geweest.”

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Nieuwland (4-1) legde Schakel zijn keuze tegenover de spelersgroep uit. Wat volgde was een klein applaus voor de oefenmeester. “Afgelopen zomer heb ik al nagedacht over de toekomst. De gedachte om mij in te schrijven voor de TC1-cursus leeft al heel lang, maar is er nog niet van gekomen. Mijn vrouw is volgend jaar klaar met haar master en dan is het thuis ook iets rustiger. Het leek mij het juiste moment om voor mijn TC1 te gaan. En mijn gevoel zegt ook dat het na drie jaar bij AMVJ mooi is geweest.”

In zijn eerste twee seizoenen misten de Amstelveners op een haar na de titel in de zaterdag tweede klasse A. Vorig seizoen werd zelfs op het laatst promotie naar de eerste klasse via de nacompetitie misgelopen. “Die teleurstelling hakte er behoorlijk in bij de spelersgroep. Het heeft dit seizoen ook lang doorgewerkt.” Momenteel heeft AMVJ een relatief anonieme rol in de middenmoot van de tweede klasse B. “Aan deze nieuwe afdeling hebben we ons flink moeten aanpassen, de clubs zijn sterker dan in 2A. Ik heb het idee dat we de bodem van de put nu wel gezien hebben, het kan dus alleen maar beter.”

De resultaten van dit seizoen hebben niet meegespeeld in zijn besluit na drie jaar te vertrekken. “Drie jaar op het veld staan kost behoorlijk veel energie. Het is ook lekker om mijzelf dan een jaartje te ontwikkelen, nieuwe inzichten op te doen, praten met collega’s. Uiteraard moet ik eerst nog worden toegelaten, maar dat risico ben ik bereid te nemen. Ook voor de spelers is het misschien goed na een paar jaar een nieuw persoon voor hun te hebben staan.”

Schakel hoopt met ‘een glimlach’ het seizoen en daarmee zijn periode in Amstelveen af te kunnen sluiten. “AMVJ is een super leuke club en ik heb met iedereen heel fijn samengewerkt. De prestaties zijn met ups en downs, maar als je twee keer nipt tweede wordt, heb je het denk ik goed gedaan. We hebben nu het goede gevoel te pakken en het zou mooi zijn met een goede reeks dit seizoen nog voor een periodetitel te kunnen gaan.”

Foto: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)