Home / Algemeen / Hans Schakel gaat voor tweede jaar bij WVHEDW: “Er liggen volop kansen”

Hans Schakel gaat voor tweede jaar bij WVHEDW: “Er liggen volop kansen”

Ondanks de tegenvallende resultaten heeft zaterdag eersteklasser WVHEDW nog altijd veel vertrouwen in trainer Hans Schakel. Mede daarom werd donderdagavond zijn contract verlengd, waardoor Schakel volgend seizoen aan zijn tweede jaar als hoofdtrainer in Amsterdam-Oost begint.

“Dit was niet het leukste halfjaar, als je op een regenachtige dag in de bus zit met weer een nederlaag, maar zelf heb ik nooit getwijfeld over mijn toekomst”, zegt Schakel. “De basis voelt goed. De spelersgroep, de club en het bestuur geven mij veel energie. De resultaten hebben hierin voor mij niet meegespeeld. De enige constatering die ik heb gemaakt, is dat hetgeen we voor ogen hebben, meer tijd kost dan op voorhand gedacht en gehoopt. Maar er liggen nog volop kansen om de lijn die we hebben ingezet door te trekken.”

Schakel volgde afgelopen zomer de vertrokken Kees Oostermeijer op. Eerder was de oud-trainer van Sporting Martinus (zaterdag) en AMVJ als Technisch Jeugdcoördinator aan de club verbonden. “Wij wilden een jonge en ambitieuze trainer, er moest worden verjongd en jeugdspelers worden ingepast. Als je naar de resultaten kijkt, gaat het inderdaad niet helemaal lekker, al hebben wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed zal komen”, vertelt technisch manager Sjaak Tersteeg over het ingezette proces. “We zijn hartstikke blij met Hans, maar realiseren ons ook de positie waar we nu staan.”

Momenteel bevindt WVHEDW zich in de gevarenzone van de eerste klasse A. De Amsterdammers staan op een tegenvallende voorlaatste plek en wonnen bijvoorbeeld nog niet buitenshuis. Schakel: “Voor ons geldt één ding: dat we moeten beseffen dat we op die plek staan. De stand op de ranglijst liegt niet. De dingen gaan nu niet vanzelf, dus moeten we keihard werken. Zowel ik als trainer als de rest van de staf en de spelers moeten de tweede seizoenshelft meer gaan leveren, harder werken en nog beter presenteren. Ik heb er absoluut vertrouwen in dat we eruit komen.”

Foto: Jan Vonk