Home / Algemeen / Hans Schakel wordt bij Wartburgia assistent en opvolger van Hans Bergsma

Hans Schakel wordt bij Wartburgia assistent en opvolger van Hans Bergsma

Toen Hans Bergsma toezegde voor een extra en tevens zijn laatste seizoen als trainer van zaterdag derdeklasser Wartburgia, kondigde de 58-jarige oefenmeester alvast aan op zoek te gaan naar een toekomstige opvolger. Dat wordt de eerder dit jaar bij WVHEDW weggestuurde Hans Schakel.

Eigenlijk was Bergsma van plan om na dit seizoen te stoppen, maar de spelersgroep wilde heel graag met hem verder. Wel maakte hij alvast een lijstje met potentiële opvolgers. Daar stond Schakel ook op; die was na zijn onverwachte vertrek bij WVHEDW opeens een serieuze optie. “Ik was Hans toevallig tegengekomen en vroeg aan hem: lijkt het je iets om een keer te komen praten?”, vertelt Bergsma. “We hebben Wartburgia kunnen uitbouwen naar een stabiele derdeklasser, maar dan moet er voor mij ook een opvolger komen.”

Na meerdere gesprekken heeft de clubleiding die in Schakel gevonden. De voormalig trainer van Sporting Martinus (zaterdag) en AMVJ heeft gelijk voor twee jaar toegezegd: eerst een tussenjaar als assistent om het daarna van hem over te nemen. “Ik ken Hans al lang en heb altijd grote bewondering voor zijn voetbalvisie en hoe hij dingen aanpakt”, zegt Schakel, die al snel enthousiast werd van de gesprekken. “Ik kijk ernaar uit om het volgend seizoen samen te doen, ook om van Hans te leren. Daar krijg ik al heel veel zin in.”

De taken worden verdeeld, waarbij Bergsma eerst nog als eindverantwoordelijke fungeert. Schakel kan zich naar eigen zeggen zonder problemen schikken in een rol als tweede viool. “Daar gaan we geen ruzie over krijgen, hoor”, grapt hij. “Het is een hele hechte groep, allemaal vrienden van elkaar en het zou mooi zijn als ze naar de tweede klasse kunnen promoveren.”

Foto: Jan Vonk

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend