Hardenberg volgend seizoen SDZ’er: “Ga uit van mijn eigen kwaliteiten”

Nigel Hardenberg verlaat SJC Noordwijk voor een avontuur bij SDZ. De buitenspeler was de afgelopen maanden op zoek naar een vereniging dichter bij huis. “Ik wil na de zomer meer tijd doorbrengen met mijn gezin die in juni aanstaande is. Dan is SDZ voor mij een geweldige kans”, legt Hardenberg zijn overstap uit.

Uitdaging

De 25-jarige aanvaller had de afgelopen periode de keuze uit verschillende verenigingen, zowel binnen als buiten Amsterdam, maar afgelopen week werd SDZ plotseling concreet. Toen hij met de bestuurders in gesprek ging, kreeg hij direct een goed gevoel. “SDZ komt bij mij over als een ambitieuze club die de komende jaren omhoog wil kijken. Ik wil daar uiteraard graag onderdeel van uitmaken.”

Hardenberg komt in een selectie terecht die behoorlijk is gewijzigd. De Amsterdamse club haalde de laatste maanden een vracht aan nieuwe spelers binnen die ervoor moeten zorgen dat de komende jaren de ambities worden waargemaakt. “Ik zag natuurlijk dat een aantal goede spelers de selectie gaat versterken. Dan wordt het voor mij uiteraard ook aantrekkelijker om naar SDZ te gaan. Bovendien ken ik Tim van Gelder, die dit seizoen al bij de club speelde. Hij praatte zeer positief over het team en vertelde over het aanvallende voetbal dat wordt gespeeld.”

Kansen

Inmiddels heeft Hardenberg ook al met de nieuwe trainer Thijs Sluijter gesproken. “Toevallig heb ik hem deze week via Facetime gesproken, aangezien we door het coronavirus niet met elkaar fysiek in contact kunnen komen. Dat was voor mij een positief gesprek. De trainer heeft mij zien voetballen bij ODIN toen hij bij ADO ’20 zat en vond mij een goede speler. Persoonlijk ken ik hem nog niet als trainer, al heb ik absoluut verhalen over hem gehoord. Het is volgens velen een goede trainer en eveneens leuke man.”

De buitenspeler heeft het volste vertrouwen erin dat hij volgend seizoen belangrijk kan zijn. “Uiteraard moet ik allereerst gaan presteren. De club heeft mij natuurlijk als rechtsbuiten gehaald, maar ik moet hard werken in de voorbereiding om mijn plaats af te dwingen. Natuurlijk ga ik uit van mijn eigen kwaliteiten. Dan is het vervolgens aan de trainer om te beslissen of hij met mij start”, aldus Hardenberg.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Peter Seijmour

Meeuwsse: “Uiteraard biggelde er een traan over m’n wang”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ