Hardwerkend Abcoude verslaat Blauw Wit

Een hardwerkend FC Abcoude heeft zich in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Blauw Wit/Amsterdam in de tweede klasse B een enorme dienst bewezen. In een duel dat eigenlijk nooit echt spannend werd, was Abcoude de bovenliggende partij. Een verdiende 2-0 overwinning was het gevolg. Abcoude stijgt door de deze overwinning naar de tiende plaats in de ranglijst. Voor Blauw Wit/Amsterdam lijkt het doek in de tweede klasse zo langzaam aan wel te zijn gevallen.

Abcoude begint sterk aan de wedstrijd. Blauw Wit wordt direct onder druk gezet. Binnen enkele minuten moet de thuisploeg eigenlijk al op voorsprong komen, maar er wordt heel slordig omgesprongen met de mogelijkheden. Na een kwartier is Abcoude opnieuw kansrijk. Ditmaal is het Michael Amoafo die hard uithaalt. Hij ziet zijn inzet afketsen op de paal. Vanuit de rebound krijgt hij een herkansing, maar dat schot gaat naast. Twee minuten later opnieuw een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Dit keer is het Jeroen Püttmann die te zwak inschiet om het keeper Lloyd Dielingen van Blauw Wit echt lastig te maken.

Dennis Püttmann en Gio Leefkang verdedigen

Een korte fase lijkt Blauw Wit onder de druk van Abcoude uit te komen. De bezoekers komen wat meer aanvallen toe. Abcoude verdedigt af en toe slordig, maar gelukkig is keeper Jeffrey IJmker bij de les. Abcoude herpakt zich en zet Blauw Wit in de laatste twintig minuten van de eerste helft weer onder druk.

Toch lijkt het bijna Blauw Wit te zijn dat de score opent. In de 31e minuut van de wedstrijd een uitstekend geplaatst schot van Mounhir Ghannoen. De harde knal spat uiteen op de kruising van het doel van Abcoude. Vier minuten later opnieuw een kans voor Blauw Wit, maar ditmaal staat de keeper van Abcoude in de weg.

Vlak voor rust krijgt Abcoude dan toch waar het gelet op het verloop van de wedstrijd recht op heeft. Een indraaiende corner van Abcoude wordt door de verdediging van Blauw Wit onvoldoende weggewerkt. De bal komt bij Michael Amoafo. Die kan van dichtbij hard uithalen. Zijn schot verdwijnt hoog in de touwen (1-0).

Gio Leeflang tussen twee Blauw Wit spelers

Vlak voor rust weer een goede snelle aanval van Abcoude. Coen Kromhout gaat door over de rechterkant. Hij bereikt Michael Amoafo, maar die krijgt de bal niet goed onder controle. Lloyd Dielingen kan redding brengen. In de blessuretijd van de eerste helft nog een goede mogelijkheid voor Dennis Püttmann. Zijn schot verdwijnt in de handen van de keeper van Blauw Wit.

Ook in de tweede helft is Abcoude de bovenliggende partij. Een goede kans voor Jeroen Püttmann in de 51e minuut. Zijn kopbal vanuit een scherpe voorzet gaat net naast het doel van Blauw Wit.  Vijf minuten later gaat Martijn Groen van Abcoude alleen op de keeper van Blauw Wit af. Die pakt zijn inzet goed. In de zestigste minuut moet trainer Rini van Roon wisselen. Michael Amoafo verlaat geblesseerd het veld. Voor hem komt Loek Schings in het veld.

Hectiek voor de goal van Abcoude

Twintig minuten voor tijd  gooit Abcoude de wedstrijd eigenlijk in het slot. Over de rechterkant van het veld loopt Jeroen Püttmann richting de achterlijn. Hij zet de bal scherp voor op de meegelopen Martijn Groen. Die kan de bal simpel in het doel van Blauw Wit lopen (2-0). Toch lijkt Blauw Wit vijf minuten later nog dichtbij een aansluitingstreffer. Het is opnieuw Mounhir Ghannoen die met een hard schot de paal raakt.

Jeroen Püttmann aan de bal

De wedstrijd kabbelt daarna naar een einde toe. Abcoude pakt verdient de winst. Blauw Wit voetbalt zichzelf verder in de zorgen en moet echt gaan vrezen voor degradatie naar de derde klasse. Abcoude speelt volgende week een lastig uitduel in Soest. Blauw Wit speelt thuis tegen Nieuw Utrecht. Een ploeg in vorm die deze zondag FC Weesp met 5-0 opzij zet.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en programma op de klassenpagina van zondag 2B