Home / Algemeen / Harkemase Boys roept kleine reeks Ajax een halt toe

Harkemase Boys roept kleine reeks Ajax een halt toe

Met twee zeges op rij leek Ajax de weg omhoog te hebben gevonden in de Derde Divisie zaterdag. Tegen Harkemase Boys was daar weinig van te zien. De ploeg van Yuri Rose ging op eigen veld met 0-2 onderuit en blijft hierdoor in de onderste regionen hangen.

De wedstrijd had lang nodig om een beetje op gang te komen. Niet alleen Ajax, ook Harkemase Boys had veel moeite om in het ritme te komen. Het vele balverlies, een te laag tempo en veel acties die in goede bedoelingen strandden; het werd een duel waar moeilijk doorheen te komen was. Ajax kon nauwelijks een gaatje vinden in de stugge Friese verdediging. Buiten een kleine mogelijkheid voor Ricardo Fransberg gebeurde er ruim dertig minuten lang erg weinig.

Daarna was Harkemase Boys pas gevaarlijk. Na een redding van Stephan Veenboer bracht Berwout Beimers de bal opnieuw voor het doel, waar Jens Jurn Streutker bij de eerste paal de 0-1 binnen kon tikken. Ajax moest met een antwoord kon, maar ondanks het balbezit kon de thuisploeg nog steeds niet forceren. Ondertussen moesten de verdedigers bij de les blijven, want een kopbal van Robert Stelpstra ging vlak voor rust rakelings naast.

Direct na rust was diezelfde Stelpstra wel trefzeker. De spits profiteerde optimaal van getreuzel van Ajax-verdediger Roy Deken: 0-2. Vanaf dat moment speelden de Amsterdammers een kansloze wedstrijd. De beste kansen bleven voor de bezoekers. Zo schoot Willem Huizing net over. Pas in de tachtigste minuut slaagde de thuisploeg erin licht gevaar te stichten. Uit een vrije trap van Marijn Sterk kopte Deken naast. Meer kon Ajax niet uitrichten, waardoor ze in een zeer matige wedstrijd met 0-2 verloren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)