Randell Harrevelt

Harrevelt maakt transfer naar Finland: “Spelen voor het kampioenschap”

Randell Harrevelt heeft zijn nieuwe club gevonden. Hij heeft deze week getekend voor het Finse Pallo-Iirot. Per toeval kwam Harrevelt in Finland terecht. “Ik kwam in contact met een voormalig profvoetbalster die in Finland speelde. Zij benaderde mij en vertelde dat ze mij met mijn kwaliteiten zeker in Finland zag voetballen. Zo gezegd, zo gedaan.”

Transferkeuze

De aanvaller was sinds begin van dit jaar op zoek naar een nieuwe club. In de maanden die volgden, kreeg Harrevelt verschillende opties voor zijn neus. Sommige opties waren serieus, zoals een mogelijke overstap naar Slovenië. Tot afgelopen dinsdag leek het er nog op dat die transfer definitief zou worden, maar uiteindelijk bleek het toch anders te gaan. “Ik kon daar voor ND Gorica spelen. Die club kwam de afgelopen twintig jaar verschillende malen in de Champions League en Europa League uit. Op het laatste moment wees de Sloveense bond de aanvraag echter af, waardoor de transfer afketste.”

De voormalig jeugdspeler van AFC Amsterdam had gelukkig nog een mogelijkheid om in Finland te tekenen, die hij met beide handen aanpakte. “Nu kan ik mezelf volledig gaan focussen op het voetballen in Finland en mijn ding doen. Ik heb bovendien met het oog op het Nationale elftal, dat vanaf september weer belangrijke wedstrijden speelt, de mogelijkheid om bij mijn club te knallen en zo fit mogelijk naar Aruba te kunnen afreizen.”

Scandinavisch voetbal

In het verleden speelde Harrevelt al in Zweden, waardoor hij goed weet wat hij van het Scandinavische voetbal kan verwachten. “Daarnaast heb ik ook in IJsland gespeeld. Ik weet dus inderdaad wat ik van het voetbal kan verwachten. De meeste verdedigers zijn in Scandinavië fysiek, maar niet per se de snelste. Dat vind ik persoonlijk een prettig gevoel, omdat ik daar met mijn eigen kwaliteiten van kan profiteren.”

Harrevelt ontmoet bij zijn nieuwe club een speciale trainer, namelijk Scott Green. De manager speelde als voetballer voor verschillende Engelse club, waaronder Derby Country, Bolton Wanderers en Wigan Athletic. Bovendien was de 50-jarige Green als trainer onder meer werkzaam bij Portsmouth. “De trainer heeft een hoop vertrouwen in me. Zijn doel is om mij dit seizoen zo fit mogelijk te maken. Als ik het goed blijf doen, dan wil hij me graag helpen om in Engeland terecht te komen. Hij heeft nog altijd contacten in Engeland, dus het is prachtig voor mij dat hij zoveel vertrouwen in me heeft.”

Kampioenschap

De voorhoedespeler sluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan. In Scandinavië beginnen de wedstrijden namelijk pas aan het einde van april. De eerste competitiewedstrijd voor Pallo-Iirot vindt op 25 april plaats. “We spelen dit jaar voor het kampioenschap, zeker voor promotie. We gaan er straks voor de volle honderd procent voor. Het is natuurlijk altijd wel lekker om te voetballen voor een club die kampioen wil worden. Hopelijk gaat het ons lukken”, aldus Harrevelt.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Pallo-Iirot

Harrevelt op zoek naar nieuwe uitdaging: “Voelde mezelf niet meer welkom”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)