Harry Zwarthoed held van de dag bij zege De Dijk op FC Lienden

In de Tweede Divisie is De Dijk er eindelijk weer eens in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten. De ploeg van Jochem Twisker was op eigen veld met 4-2 te sterk voor FC Lienden.

Harry Zwarthoed ontpopte zich zondagmiddag tot de grote man bij De Dijk. De middenvelder opende na twintig minuten spelen de score door met een schot Lienden-doelman Jan Schimmel kansloos te laten. Tien minuten later was Zwarthoed opnieuw trefzeker toen hij Schimmel geheel vrijstaand voor de tweede maal kon passeren. Kort na de 2-0 voorsprong leek Lienden weer even terug in de wedstrijd te komen: Danny van den Meiracker kon vanaf de stip de 2-1 binnenschieten.

Lang konden de bezoekers, waar eerder deze week trainer Hans Kraay jr. verrassend opstapte, niet genieten van de gelijkmaker. Vlak na de aansluitingstreffer moest Lienden opnieuw een treffer van Zwarthoed toestaan. Ditmaal wist hij de bal over Schimmel heen te lobben, om zijn hattrick na 35 minuten spelen compleet te maken. Daarmee was de koek voor Zwarthoed en De Dijk zeker nog niet op. Na veertig minuten voetballen was het opnieuw Zwarthoed die met zijn vierde van de middag voor de 4-1 ruststand wist te zorgen.

Lienden leek vervolgens sterk uit de kleedkamer te komen en zag Danny van der Meiracker vlak na rust de 4-2 maken. Zodoende kon FC Lienden weer even hopen op een goed resultaat. Maar waar de eerste helft uitmondde in een waar doelpuntenfestijn, bleven verdere doelpunten in de tweede helft uit. Daarmee kon De Dijk na een zware periode eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

De punten zijn van groot belang, omdat concurrenten TEC en AFC ook wonnen. De Dijk staat nog steeds voorlaatste, vier punten achter de nacompetitieplekken. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij koploper Katwijk. Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense