Home / Algemeen / Harvey Esajas vertrekt bij Real Sranang en kiest voor uitdaging bij Arsenal
Foto RickySportphotography

Harvey Esajas vertrekt bij Real Sranang en kiest voor uitdaging bij Arsenal

Harvey Esajas kiest voor het avontuur bij Arsenal. De oud-profvoetballer wordt trainer bij de club uit Amsterdam Zuid. Daar wordt hij samen met Imro Wielkens verantwoordelijk voor de jeugdopleiding en het zaterdag- en zondag eerste elftal van Arsenal.

“Samen moeten zij ervoor zorgen dat de doorstroming vanuit de jeugd beter gaat worden”, licht Arsenal-voorzitter Wim Teuling toe. “We hebben voor Esajas gekozen, omdat hij past bij de club. Het klikte gelijk. Daarnaast weet hij als voormalig profvoetballer wat er van je wordt verwacht als je hogerop wilt.”

Het zondagelftal van Arsenal promoveerde bijna naar de tweede klasse, terwijl de zaterdag in de derde klasse in de middenmoot eindigde. “We willen zo hoog mogelijk spelen en dan het liefst met eigen jeugd. Van het zondag team was de gemiddelde leeftijd 22 jaar en de jongste speler was pas zeventien. Daar zit dus nog genoeg potentie in. Wielkens en Esajas moeten de spelers dus gaan helpen bij hun ontwikkeling.”

Door het aantrekken van Esajas zet Arsenal nog meer in op de ontwikkeling van eigen jeugd. “Er wordt pas tien jaar door de jeugd bij ons gevoetbald. De meeste selectieteams spelen nu in de eerste- of Hoofdklasse. Het zou dus mooi zijn als die hoger kunnen gaan voetballen, maar kampioen worden is niet het ‘ultieme’ doel. Het draait erom dat talentjes beter worden en niet vertrekken naar een andere amateurclub, maar bij ons in het eerste elftal terecht komen.”

Esajas, die onder meer speelde bij AC Milan en Feyenoord, stond afgelopen seizoen aan het roer bij Real Sranang. Met die club werd hij in de tweede ronde van nacompetitie om promotie naar de derde klasse uitgeschakeld. Over twee duels was Vreeswijk te sterk (1-3 en 1-1). In de eerste ronde werd er na strafschoppen nog afgerekend met SDZ (3-3 en 4-4).

Foto RickySportphotography

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)