Hattrick Bolten bezorgt V&V zege tegen KDO

V&V heeft de topper in de zaterdag vierde klasse tegen KDO met 5-3 gewonnen. Beide ploegen begonnen de confrontatie beiden zonder puntverlies. KDO haalde zich zelf uit de wedstrijd door veel te praten. Dat deed echt niets af aan de overwinning van V&V.

Het eerste kwartier controleerde V&V de wedstrijd en creëerde een paar mogelijkheden. De beste was voor Marvin Calor die na twaalf minuten alleen voor doelman Martijn Westera verscheen, die uitstekend uitliep. Het zou niet zijn enige goede redding zijn. Hij pakte ook een vrije trap van Marco Brouwer knap.

In het centrum van de verdediging met Martin van der Meer en Michael Diepenbos, had vooral de laatste het lastig. In de negentiende minuut legde linksachter Stephan Kalse de bal hoog en moeilijk terug op Michael Diepenbos, die teveel tijd nodig had, waardoor spits Earl Tjin a Kiem (groot, sterk, behendig en irritant) in balbezit kwam, de bal teruglegde en de prima middenvelder Cyrill Gil van dichtbij kon scoren.

Een kwartier later was het weer gelijk. Middenvelder Gert van Dijk – ook hij speelde een sterke wedstrijd – kopte een voorzet voor de voeten van Marvin Calor, die de keeper omspeelde en scoorde.

Intussen was KDO vooral dreigend bij hoekschoppen, waarvan er een door alweer Cyrill Gil bijna ingekopt werd. In de 33e minuut wist de alom tegenwoordige Mink Terpstra knap te scoren. De scheidsrechter negeerde (terecht) de grensrechter van KDO die voor buitenspel vlagde. Even later had Gerben Bolten moeten scoren, toen hij na een steekpass van Michiel van Tilburg alleen voor de keeper verscheen. Ook nu lag de doelman goed in de weg.

Gerben Bolten maakte een hattrick. Eerder dit seizoen scoorde hij ook al acht keer in een wedstrijd

In de tweede minuut van de extra tijd draaide Tjin a Kiem uit een ingooi goed weg bij Michael Diepenbos en wist tegen de verhouding in gelijk te maken.

En nog was de eerste helft niet over. Even later sloeg een verdediger de bal weg in de zestien en de goed fluitende scheidsrechter Vianen legde de bal op de stip. Keeper Westera onderscheidde zich voor de derde keer door de door aanvoerder Dave Jansen hard maar onzuiver ingeschoten klemvast te stoppen.

In de eerste minuten van de tweede helft had KDO afstand kunnen nemen. Binnen twee minuten had  Earl Tjin a Kiem twee keer kunnen (moeten) scoren toen hij na snelle aanvallen door het midden alleen voor het doel kwam. Invaller Bas Richter wist na vijf minuten wel te scoren door een vrije trap van rechts bij de tweede paal goed binnen te glijden. De vrije trap werd gegeven na een overtreding van Stephan Kalse, die hem een gele kaart opleverde.

Na een kleine twintig minuten in de tweede helft begon de Gerben Bolten show. Daarvoor had hij geen pepernoot geraakt, maar zijn gelijkmaker was van grote schoonheid. Van rechts komen schoot hij van 25 meter met links onhoudbaar in de kruising. In  de 77e minuut kreeg hij weer een grote kans, dit keer was hij niet succesvol. In de 85e minuut omspeelde hij de keeper: 3-4. En in de eerste minuut van de extra tijd stiftte hij de bal over de uitlopende doelman: 3-5 en (alweer) een hattrick. Verdedigend stond het bij V&V ook beter, nadat Stephan Kalse naar het centrum verhuisd was en Wouter Oosterloo als linksachter in het veld kwam.

Een paar minuten voor het eind van de officiële speeltijd kreeg Cyrill Gil (op dat moment aanvoerder) eerst een gele kaart vanwege een overtreding en onmiddellijk erna nog een omdat hij de scheidsrechter intimideerde.

Dat KDO in de laatste minuut nog uit een hoekschop op de lat kopte, gaf nog eens aan dat het “voor de neutrale toeschouwer”  zoals KDO trainer Peter Grifhorst zei, een aantrekkelijke wedstrijd was.