Home / slideshow / Hattrick Hetli: eenvoudige zege voor AFC op Zwaluwen ’30

Hattrick Hetli: eenvoudige zege voor AFC op Zwaluwen ’30

Vorig seizoen troffen AFC en Zwaluwen ’30 elkaar in de eerste klasse. Beide ploegen degradeerden aan het einde van het seizoen naar de tweede klasse en ontmoetten elkaar afgelopen zaterdag dus op een niveautje lager. Waar de Amsterdammers fier aan kop gaan, draait de ploeg uit Hoorn mee in de subtop. De Amsterdammers bleven dankzij een 5-1 zege aan kop.

Na iets meer dan tien minuten opende Soufiane Hetli de score. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en Hetli kon het laatste zetje geven. Nog eens tien minuten later wist hij de Amsterdamse voorsprong ook te verdubbelen. Voor rust liep AFC uit tot maar liefst 4-0. Eerst trof Max de Bruijne doel na een goede aanval over links. Vervolgens kwam op bijzondere wijze de 4-0 tot stand. Doelman Tobias Droomers wil de bal uitschieten zodat één van zijn teamgenoten behandeld kan worden aan een blessure. Hij schiet de bal echter tegen Daniël Zoutberg aan en via de AFC-er verdwijnt de bal in het lege doel. Aan de andere kant liet Zwaluwen ’30 meerdere grote kansen liggen, waardoor het duel dus bij rust al gespeeld was.

Halverwege de eerste helft wisten de bezoekers via Jim Nelen nog wel de 4-1 te maken, maar voordat er ook maar een beetje hoop kon zijn op een resultaat, maakte Hetli zijn hattrick compleet. Daarmee zette hij de 5-1 eindstand op het bord.

Volgende week speelt AFC een uitwedstrijd bij AMVJ, dat afgelopen weekend met 6-3 onderuit ging tegen Arsenal. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 2a

Foto’s: Tom Poederbach

Doelpuntenfestijn bij Arsenal – AMVJ: 6-3

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC