Hattrick van Diede Mentink levert Pancratius zege op

Zondag tweedeklasser Pancratius heeft aan de hand van Diede Mentink afgerekend met Hooglanderveen. De pas achttienjarige middenvelder eiste met een hattrick de hoofdrol op, waardoor de ploeg van Danny Hijzelendoorn naar de zevende plek is geklommen.

“Diede is nog een A-junior, maar doorgeschoven omdat ik vind dat hij daar weinig meer kon leren”, vertelt Hijzelendoorn over zijn pupil. “Het was voor hem nog te vroeg om wekelijks in het eerste elftal te spelen en hij heeft zich goed ontwikkeld. Misschien heeft hij vanwege andere redenen vervroegd de kans gekregen, maar die heeft hij ook gepakt. Nu staat hij verdiend in de basis.”

Tegen Hooglanderveen betaalde de middenvelder, die als rechtsbuiten stond geposteerd, dat vertrouwen uit. Nadat Tim van Iddekinge halverwege de eerste helft de score had geopend voor de bezoekers, boog Mentink de achterstand in de tweede helft om met een loepzuivere hattrick. Eerst tekende hij op aangeven van Ritchie van Hameren voor de 1-1, de 2-1 was een “superaanval” die hij tot doelpunt promoveerde en met een mooie stift voltooide Mentink vervolgens zijn hattrick.

“Vanaf de twintigste tot de allerlaatste minuut zijn wij de betere ploeg geweest. We zitten in een goede flow”, doelt Hijzelendoorn op de ongeslagen reeks van zes wedstrijden op rij. De Badhoevedorpers zijn inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats. Volgende week kunnen ze een nieuwe sprong op de ranglijst maken wanneer Pancratius op bezoek gaat bij nummer vijf RODA’23. Bovendien hebben ze iets goed te maken van de kansloze 0-4 nederlaag eerder dit jaar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)