HAV biedt Furkan Sahin (ZTS) excuses aan

Het Amsterdamsche Voetbal heeft gisteren (dinsdag) een bericht geplaatst met een video waarin het lijkt of het een speler van ZTS beschuldigt van het onrechtmatig mee spelen in het duel SDZ – ZTS op zondag 13 maart. Wij hebben nimmer de bedoeling gehad om deze speler te beschuldigen en hem in en kwaad daglicht te zetten en bieden hiervoor dan ook openlijk onze excuses aan.

De commotie die het bericht, en met name de video, op social media heeft veroorzaakt is door de getoonde persoon als zeer vervelend ervaren en zijn privacy wordt hierdoor geschonden. De hoofdredactie van Het Amsterdamsche Voetbal heeft inmiddels contact gehad met Sahin en heeft (dinsdagavond) direct de beelden verwijderd.

Sahin: “Ik heb inderdaad meegedaan in die wedstrijd tegen SDZ op 13 maart. Een paar dagen eerder, op 9 maart om precies te zijn, heb ik te horen gekregen van de KNVB dat ik speelgerechtigd ben. Toen heb ik ook mijn spelerspas ontvangen. Het was mijn eerste wedstrijd voor ZTS. Ik heb in die met 4-1 gewonnen wedstrijd een doelpunt gemaakt en twee assists gegeven. Ik ben dus opgevallen. “

“Ik ben ook de speler op die beelden. De rust was bijna voorbij en ik stond al op het veld. Ik had het koud en wilde snel een extra shirt gaan halen om die onder mijn wedstrijdshirt aan te trekken. In de tweede helft heb ik, net zoals in het eerste bedrijf, met nummer 7 gespeeld.”

Het Amsterdamsche Voetbal betreurt de gang van zaken en heeft Sahin inmiddels zijn excuses aangeboden. Middels deze weg willen wij ook aan onze bezoekers kenbaar maken dat wat wij Sahin niet beschuldigen van het onrechtmatig meespelen in de wedstrijd SDZ- ZTS.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ