Home / Algemeen / Hayri Cakir (AGB) kijkt uit naar derby met JOS: “Had dit nooit verwacht’’

Hayri Cakir (AGB) kijkt uit naar derby met JOS: “Had dit nooit verwacht’’

Voor de vierde week op rij wacht promovendus AGB een serieuze testcase in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Senel Cebar gaat op bezoek bij stadgenoot JOS/Watergraafsmeer, een duel dat ze bij AGB lang niet voor mogelijk hielden. Aanvoerder Hayri Cakir acht de promovendus niet kansloos op Sportpark Drieburg.

Beide ploegen troffen elkaar in 2009/10 in de halve finale de Sudtours Cup (voorloper Kampioenschap van Amsterdam, red.). Nadat AGB eerst Hoofdklasser AFC na strafschoppen versloeg, bleek JOS met 1-2 te sterk. “Van de ploeg waar ik in begon, is alleen nog Erdal Tünc over”, herinnert Cakir zich.

Zo’n zeven jaar later gaat de club uit Amsterdam-West gaat op bezoek bij de foutloze koploper JOS/Watergraafsmeer. Kansloos is AGB echter niet, meent de 30-jarige centrale verdediger. “Als wij ons eigen spel spelen, maken we zeker kans. Vanaf de vijfde klasse tot nu is er altijd beleving geweest.”

Er wordt niet op een andere manier voorbereid voor de derby. “Het leeft wel bij ons, maar elke wedstrijd beschouwen wij als dezelfde wedstrijd. Borst naar voren en vol voor de winst gaan”, zegt Cakir, die zijn aanstaande tegenstanders alleen van naam kent. “Wij hebben een strijdende ploeg met veel kwaliteit. Ik denk dat wij daar alles mee kunnen winnen. Ook van JOS.”

Na een lange opmars, met twee kampioenschappen op rij komt AGB nu uit in de eerste klasse. Cakir maakte alles vanaf het begin mee. Hij begon tien jaar geleden als 21-jarige bij AGB in de vijfde klasse. “Negen jaar geleden had ik nooit verwacht dat wij ooit tegen een club als JOS zouden spelen in de competitie.”

De punten zijn welkom in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van Senel Cebar pakte uit de eerste twee wedstrijden (het duel tegen DEM werd afgelast, red.) slechts één punt: een gelijkspel tegen EDO. “Wij gaan ons echt wel handhaven. Dat baseer ik op de groep die we hebben. We hebben een slechte voorbereiding gehad, maar tot nu toe is het ons elk jaar gelukt.”

De wedstrijd tussen JOS en AGB is komend weekend onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting is maandag op onze website te zien.

Verslag: Roy Baltus
Foto: Mario Wormhoudt

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend