Jan de Haze

HBC trakteert HBOK op flinke nederlaag

Het Heemsteedse HBC heeft opnieuw op hardhandige wijze een club uit onze regio uit de districtsbeker geknikkerd. In de eerste ronde was de zondag derdeklasser met 1-5 te sterk voor SDZ, nu werd HBOK op een 6-0 nederlaag getrakteerd.

Uitgezonderd enkele blessures trad HBOK op redelijke oorlogssterkte aan in Heemstede. Toch kwamen de bezoekers geen enkel moment echt in de wedstrijd. Na twintig minuten opende Jeroen de Bruijn uit een vrije trap de score, waarna Luke Vahle deze vrij snel daarna verdubbelde. De aanvaller stiftte de bal over doelman Jeremy Vrede, die Raymond Dirven onder de lat verving.

Met 2-0 leken de Zunderdorpers de schade nog beperkt te kunnen houden. Twee keer aanzetten van HBC zorgde ervoor dat het duel voor rust al gespeeld was. In de laatste minuut van de officiële speeltijd krulde Neil van Hooff de 3-0 in de bovenhoek en nog voor het rustsignaal maakte Wouter de Bruijn er zelfs 4-0 van.

De Haze moest in de eerste helft al twee keer wisselen – Chivano Taytelbaum en Tom de Lange vielen geblesseerd uit – en zijn HBOK snakte na de rust naar het eindsignaal. Toen HBC vlak na de theepauze via Vahle op 5-0 kwam, was het moment daar voor de thuisploeg om op jacht te gaan naar dubbele cijfers. Het strafschopgebied van HBOK werd in de tweede helft constant omsingeld en de bezoekers wisten de nederlaag nog enigszins binnen de perken te houden. Uiteindelijk bepaalde Jan Kruithof de eindstand tien minuten voor tijd op 6-0.

De Zunderdorpers kunnen zich nu volledig focussen op de competitie. Daarin gaat de nummer drie van de zaterdag derde klasse A volgende week op bezoek bij de puntloze hekkensluiter PSZ. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Hans van Beek