Home / Homepage / HBOK -Ajax wedstrijd van de week

HBOK -Ajax wedstrijd van de week

De derby in de eersteklasse zaterdag tussen HBOK en Ajax is dit weekend de wedstrijd van de week. Naast een uitgebreid verslag zullen er ook video opnames gemaakt worden van het duel in Zunderdorp.

Zaterdag om 14:30 uur is iedereen in Zunderdorp er klaar voor: de wedstrijd tegen Ajax. Maar vooral tegen ex-teamgenoot Dennis Kaars. De spits had vorig jaar een groot aandeel in de successen van de ploeg van Don Guezen. Zijn goede prestatie zorgde ervoor dat hij de overstap maakte naar de amateurs van Ajax. De spits scoort ook daar aan de lopende band en verlengde onlangs dan ook zijn contract.

In september won Ajax het thuisduel met 2-0. Beide doelpunten werden toen gemaakt door Wouter van der Molen. Die is er aanstaande zaterdag zeker niet bij. Afgelopen zaterdag verliet hij, na een botsing met een tegenstander, met een hersenschudding het duel tegen Lelystad (5-0 winst Ajax). HBOK is uit op revanche en zal alles in het werk stellen om Kaars van het scoren af te houden. Speler Daan Braspenning: “Daar zullen we zeker alles aan doen. Dennis is toch een beetje van ons. Het zullen stevige maar faire duels worden”.

HBOK staat momenteel op een degradatie plaats terwijl Ajax meedoet om de titel. HBOK trainer Don Guezen verklaart het tegenvallende presteren als volgt: “Zonder mijn andere spelers te kort te doen maar het wegvallen van Kaars in wel een behoorlijke aderlating. We scoren gewoon veel te weinig. We hebben geen spits. Vorig jaar hadden we die dus wel en speelde we zelfs nacompetitie en nu vechten we tegen degradatie”. Ondanks dat is dit een wedstrijd op zich waarin veel meer meespeelt dan kwaliteit. Daarnaast heeft Ajax dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen.

De samenvatting van het duel zal zondagmiddag rond 18:00 te zien zijn op deze website.