HBOK bekert verder na eenvoudige zege op TOB

Zonder enig probleem heeft zaterdag derdeklasser HBOK zich ontdaan van TOB. Binnen tien minuten had de ploeg van Jan de Haze het verschil al gemaakt, uiteindelijk versloegen de Zunderdorpers de vierdeklasser met 1-8.

Vooraf was TOB verwachtingsvol wat de laatste bekerwedstrijd zou brengen. Er werd gehoopt op een stunt, maar na vijf minuten kreeg de thuisploeg de eerste tegentreffer te verwerken. Achmed Ahahaoui omspeelde doelman Michael Boeschoten en schoof uit een moeilijke hoek de 0-1 binnen. Direct na de aftrap wist Ahahaoui zich opnieuw makkelijk te ontdoen van zijn directe tegenstander om voor de tweede keer Boeschoten kansloos te laten. Nog voordat de eerste tien minuten erop zaten, keek TOB zelfs tegen een 0-3 achterstand (doelpunt van Mostapha El Aamrani) aan.

Na deze start namen de bezoekers de voet van het gaspedaal, waardoor TOB iets meer aan voetballen toekwam, zonder echt gevaar te stichten. Hoewel HBOK zich niet meer leek in te spannen, bleef de derdeklasser de bovenliggende partij die het tempo van de wedstrijd bepaalde. Tot overmaat van ramp moest TOB door een rode kaart voor Kay van den Burg vlak voor rust verder met tien man.

Verrassend genoeg kwam TOB in het begin van de tweede helft strijdvaardiger uit de kleedkamer dan HBOK. Nog verrassender was het dat Jose Bebeto Ngeze al twee minuten voor doelman Jeremy Vrede kon opduiken voor de eretreffer: 1-3. Dit bracht de spanning niet meer terug in de wedstrijd, maar was voor de thuisploeg wel een prettige opsteker. In de 53ste minuut herstelde HBOK de marge weer naar drie. Op een meter of achttien van het doel mocht Saïd Bentohami ongestoord aanleggen voor de 1-4. Halverwege de tweede helft werd het ook nog 1-5 door een prachtig uitgespeelde aanval, die uiteindelijk door de ingevallen Niall Raben kon worden binnen getikt.

De Zunderdorpers leken het zo wel mooi te vinden en hoewel de Noord-Amsterdammers knokten voor wat het waard was, waren ze niet meer bij machte voor gevaar te zorgen. Zo sleepte de wedstrijd zich naar het einde en was er voor het publiek steeds minder te genieten. De 1-5 tussenstand leek de eindstand te worden, totdat HBOK besloot de wedstrijd zo te beëindigen als dat het begon: met drie treffers in tien minuten. In de 81ste minuut maakte Angelo Groen er 1-6 van, Bruce Carstens zette drie minuten later de 1-7 op het scorebord en het slotakkoord was voor Raben: 1-8.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.