HBOK boekt belangrijke zege bij Overbos

In de kelder van de zaterdag tweede klasse A heeft HBOK drie hele belangrijke punten gepakt. Tegen concurrent Overbos werd het ‘zespuntenduel’, zoals HBOK-trainer Wessel Colijn het noemde, met 0-2 gewonnen.

Beide trainers waren het er over eens dat de twee ploegen meer van de seizoenstart hadden verwacht dan de respectievelijke dertiende (Overbos) en twaalfde plek (HBOK) na zes wedstrijden. Daarom waren de belangen groot in Hoofddorp. Beide ploegen zouden ondanks het resultaat in de onderste regionen blijven, maar de drie punten waren wel van enorm belang.

Overbos - HBOK

In de openingsfase probeerde Overbos op het eigen kunstgrasveld het spel te dicteren. De ploeg van Stefan Teeken kreeg enkele kansen om dit te belonen met een treffer, maar liet dit na. Toen HBOK meer grip op de wedstrijd kreeg, leverde dit wel een doelpunt op, al was het met wat geluk. Een hoekschop van Sverre Ubels werd door Overbos-doelman Donovan Partosoebrato niet goed weggewerkt, waarna de bal ongelukkig via een Hoofddorper in het eigen doel eindigde: 0-1.

Overbos - HBOK

Die tegentreffer kwam Overbos niet meer te boven. HBOK kreeg nog mogelijkheden om de score uit te breiden, maar onder andere Davey de Haze raakte de paal. Na een uur spelen werd de 0-2 wel gemaakt. Een overtreding op Stijn Wiedemeijer werd bestraft met een strafschop, die De Haze koelbloedig verzilverde. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld.

Overbos - HBOK

“Wij waren gewoon de terechte winnaar”, zei HBOK-trainer Wessel Colijn. “We hebben het onszelf echter wel onnodig moeilijk gemaakt door de beslissing uit te stellen. Deze zege kunnen we goed gebruiken, het was een echte ‘zespuntenwedstrijd’. Nu zullen we de punten moeten pakken. De verschillen zijn klein in deze afdeling, dus als we deze lijn doorzetten kunnen we doorpakken naar de middenmoot.”

Overbos wacht na zeven wedstrijden nog altijd op de eerste zege. Dat realiseert ook trainer Stefan Teeken zich. “Wij zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het zit nu gewoon even tegen. Daarbij komt dat we niet vaak scoren; een doelpunt zou het team vandaag bijvoorbeeld rust geven. Voetballend zijn we namelijk elke wedstrijd niet kansloos geweest.”

Foto’s VegterImages

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)