HBOK boekt bij laagvlieger HCSC zesde zege op rij

Zaterdag derdeklasser HBOK noteert in 2019 de ene na de andere overtuigende zege. De ploeg van Jan de Haze was nu met 0-5 te sterk voor HCSC. Omdat de concurrentie ook blijft winnen, zijn de Zunderdorpers volgende week afhankelijk van Wartburgia of het de tweede periode wint.

In Den Helder had de koploper geen enkele moeite met HCSC. Dat het tot de 34ste minuut duurde voordat de score werd geopend, kon HBOK vooral zichzelf verwijten. Nadat Niall Raben en Nabil el Gourari meerdere opgelegde kansen onbenut lieten, was El Gourari uit een vrije trap wel trefzeker. Na ruim een uur spelen maakte de aanvaller zelfs zijn tweede van de middag. Mostapha El Aamrani werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en El Gourari schoot de toegekende penalty feilloos binnen.

Met die 0-2 was het verzet van de thuisploeg gebroken. Daarna ging het hard. Met drie treffers in een tijdsbestek van zeven minuten liepen de bezoekers uit naar een 0-5 overwinning. Raben pikte met een fraaie treffer zijn doelpuntje mee, Max Sajet tekende voor de 0-4 – waarbij de aandacht vooral uitging naar een fantastische assist (hakbal) van Aldo Arce – en Zwiebel schoot raak na een lange bal van Nick van der Velden.

Als de Zunderdorpers echt aan het doelsaldo hadden willen werken – wat ook wel handig was voor het winnen van de tweede periode – hadden de dubbele cijfers zo genoteerd kunnen worden. Dat bleef HCSC bespaard. De ploeg van Jan de Haze behoudt de koppositie met vijf punten voorsprong op achtervolgers Wartburgia en Purmersteijn. Die spelen volgend weekend tegen elkaar. Wanneer Wartburgia niet wint, gaat de tweede periodetitel naar HBOK toe.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.