HBOK boekt weer doelpuntrijke zege

Zaterdag tweede klasser HBOK heeft na drie wedstrijden het maximale aantal van negen punten behaald. De ploeg van Don Guezen won met 3-4 bij ZOB.  Het enige dat de trainer zorgen maakt is dat zijn ploeg na drie wedstrijden ook al acht tegen goals heeft.

Guezen: “ Acht tegen doelpunten is natuurlijk veel te veel na drie wedstrijden. Vorige week vier en nu ook weer drie.  Vandaag scoort ZOB uit tweede dode spelmomenten (een vrije trap en een penalty, red) en we spelen een keer te kort terug. Dat mag gewoon niet als je kampioen wilt worden.”

ZOB-HBOK 01

Ondanks de drie tegen doelpunten wist HBOK dus wel de punten mee naar huis te nemen.  Na twintig minuten is Henk Abercrombie die, na en handsbal, een toegekende strafschop binnen schiet. De aanvoerder gat niet veel later in de fout als hij eerst Robin Meerhoff net goed inspeelt en de weer terug veroverde bal vervolgens te kort terugspeelt op doelman Oudshoorn (1-1). Guezen: “tegen dat soort doelpunten kun je als trainer helemaal niets doen. Daar kun je niet tegen spelen.”

Als het in de laatste minuut van de eerste helft ook nog 1-2 wordt een vrije trap vanaf zo’n 35 meter lijkt HBOK het over zich zelf af te roepen. Guezen: “ We waren veel beter en domineren de wedstrijd gewoon. Ik ben in de rust ook rustig gebleven omdat we gewoon veel beter waren en dat weten die jongens zelf ook.”

ZOB-HBOK 08

Het vertrouwen van de trainer was terecht want in een mum van tijd heeft de ploeg uit Zunderdorp de voorsprong te pakken. Eerst is het Andy Simpe die voor de 2-2 zorgt en daarna is het Joey Noordenbos die de stand naar 2-4 tilt. Het zijn zij vierde en vijfde treffer van het seizoen. In de slotfase mag ZOB middels een strafschop de eindstand op 3-4 bepalen.

ZOB-HBOK 09

Guezen: “We geven weinig weg maar krijgen toch drie goals tegen. Verder maak ik ik me eigenlijk geen zorgden. We spelen goed en domineren tot op heden in iedere wedstrijd. Als we wat minder slordig worden komt het allemaal wel goed. Gelukkig heeft het ons nog geen puntverlies gekost.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpaginna van zaterdag 2A

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)