HBOK buigt achterstand om en verslaat NFC

In Zunderdorp heeft HBOK goede zaken gedaan. Tegen NFC kwam het elftal van Don Guezen op een 0-1 achterstand. In de tweede helft stelde HBOK orde op zaken en won het uiteindelijk met 3-1. Door de overwinning staan de dorpsbewoners nu samen met AMVJ aan kop in de tweede klasse A.

3

De wedstrijd kende een mat begin waarin er weinig kansen waren. In de 25ste minuut kwamen de gasten verassend op voorsprong. Anthony Esseboom omspeelde keeper Rogier Schrama en schoot raak, de assist was van Jeroen Halsema. IN het verdere verloop van de eerste helft wist HBOK weinig te creeeren. Toch kwamen de gasten in de veertigste minuut op gelijke hoogte via Tom Clobus. Ondanks dat er twee NFC-ers op de doellijn stonden schoot de aanvaller een vrije trap hard tegen het net. Na de treffer ontstond er een opstootje waarbij Van Ankeren en Demirtas met een rode kaart van het veld werden gestuurd.

2

Beide elftallen moesten na de gelijkmaker dus verder met tien man waardoor er meer ruimte ontstond. In de zeventigste minuut kwam HBOK voor het eerste op voorsprong nadat NFC hands in de zestien maakte. Henk Abercrombie schoot de daaropvolgende strafschop binnen en zorgde voor de 2-1 voorsprong voor de thuisclub.

1

NFC probeerde in de slotfase alsnog een punt uit het vuur te slepen maar slaagde hier niet in. HBOK-spits Andy Simpe besliste vlak voor tijd de wedstrijd door een counter af te ronden. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor HBOK. Door de zege gaat HBOK nu samen met AMVJ aan kop in de tweede klasse A. NFC blijft laatste met vijf schamele punten.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.