Home / Algemeen / HBOK de gelukkigste tegen Aalsmeer

HBOK de gelukkigste tegen Aalsmeer

HBOK heeft vanmiddag goede zaken gedaan door met 1-0 thuis te winnen van Aalsmeer. Met een kopbal zorgde Koen van Haaren in de tweede helft voor de volle drie punten. HBOK lijkt steeds zekerder te worden van de nacompetitie. Het heeft de beste papieren voor de tweede periode en kan nu ook via de ranglijst de plek veilig stellen. Voor Aalsmeer wordt het lastig om het seizoen te verlengen. Het staat nu op de vierde plek en krijgt ook nog een dubbele confrontatie met koploper WVHEDW.

Het was vanmiddag niet erg als je als toeschouwer een uurtje te laat was. In de eerste helft viel er bar weinig te genieten. Beide ploegen leverden wel strijd, maar de belangen waren blijkbaar te groot om tot goed voetbal te komen. Veel mislukte passes en veel balverlies. Voor Aalsmeer kreeg Steven van der Dussen een kopkans. De ploeg van Anthony Servinus begon trouwens gehavend aan de wedstrijd. Topscorer Calvin Koster was geblesseerd en ook centrale middenvelder Thomas Harte kon niet starten. Aan de andere kant kopte Van Haaren van HBOK goed in op een voorzet van Andy Simpe. Keeper Ray Smidt van Aalsmeer redde hierop knap. Dat was het wel wat de eerste helft betrof.

07042013HBOK-Aalsmeer2

Aalsmeer kwam zeker beter de kleedkamer uit voor de tweede helft. HBOK werd meteen onder druk gezet en er volgden een paar goede aanvallen. Noud Bruchner slalomde door het midden en legde de bal keurig af op Salih Yildiz. Hij stuitte echter op keeper Yort Willems van HBOK. Nog geen minuut erna kreeg ook Tom Doeswijk van Aalsmeer een grote kans. De goal viel een paar minuten later aan de andere kant.  Een vrije trap werd op het hoofd van Van Haaren neergelegd, die de bal half schampte en het leer zo precies in de verre hoek legde. HBOK kwam op dat moment tegen de verhouding in op 1-0. Aalsmeer was aangeslagen en zocht direct naar de gelijkmaker. Van der Dussen had hierbij pech dat hij op de lat kopte. HBOK verdedigde met hand en tand de voorsprong en moest hierbij in het totaal vier gele kaarten incasseren, wat overigens niet tot schorsingen leidt. Don Guezen haalde zijn spitsen eruit voor twee nieuwe en vooral Robbert Miedema scoorde bijna een wondergoal. Vanaf twintig meter nam hij de bal in één keer op zijn slof. Keeper Smidt kon de bal via de lat over het doel werken. Ook de andere invaller bij HBOK, Stein Wiedemeijer, raakte even later de lat met een schot vanaf rechts. De beste kansen waren uiteindelijk dus voor HBOK. Aalsmeer mocht dan veel in balbezit zijn de tweede helft, de ploeg kon vandaag niet veel afdwingen. Trainer Anthony Servinus beaamde dit na de 1-0 nederlaag.

07042013HBOK-Aalsmeer3

Servinus:’Het ging vandaag ergens om en wij speelden te zenuwachtig. Ik vond hen in de eerste helft iets beter. In de tweede helft konden we op voorsprong komen, maar krijgen de goal dan tegen. In het laatste kwartier moeten we dan volop pressie spelen. Dit lukte vandaag niet.’

Don Guezen van HBOK maakte het niet uit.
Guezen:’Ik had van tevoren gezegd dat we moesten winnen en ook dat het niet uitmaakte hoe we dat gingen doen. We zijn nu dicht bij de nacompetitie, maar ik heb het kampioenschap ook nog niet uit mijn hoofd gezet.’
Foto’s: Rob Beense (www.foto.beense.nl)

07042013HBOK-Aalsmeer4