HBOK
Degradatie is een feit

HBOK degradeert naar de tweede klasse

Het is niet gelukt. HBOK, de sympathieke zaterdagclub uit Zunderdorp, maakt na exact één jaar de weg terug naar de tweede klasse zaterdag. In Nunspeet werd met 4-0 verloren.

Op 28 mei 2022 werd HBOK door een 6-0 overwinning op FC Almere kampioen in de zaterdag tweede klasse. Allon Koene (2), Romello Austin (2), Max Sajet en Tom de Lange maakten de doelpunten voor de club uit Zunderdorp, dat vervolgens in het seizoen 2022-2023 zo moeilijk wist mee te draaien in de eerste klasse. De club greep wel in, stelde Tijs Schipper aan om de meubelen te redden, maar dat bleek net te laat.

De stand loog er niet om op de laatste speeldag. Alleen winst tegen Nunspeet in Nunspeet kon HBOK redden. De Bilt (33 uit 25) op plaats tien, Nunspeet (29 uit 25) op plaats elf en HBOK (26 uit 25) op plaats 12. NSC Nijkerk was inmiddels veilig en onbereikbaar.

Van de spelers die in 2022 successen vierden, stonden er nog een aantal in de basis tegen Nunspeet. Allon Koene vertrok naar FC Lisse en Max Sajet stond als wisselspeler op het formulier. Trainer-coach Tijs Schipper, als ad interim aangesteld, deed het uiterste binnen zijn vermogen in enkele maanden tijd, maar moest op de allerlaatste speeldag toch de handdoek gooien. Onder zijn leiding werden er vijftien punten behaald in de laatste periode. Dat is feitelijk meer dan de eerste en twee periode bij elkaar. Het leverde zelf een plek in het linkerrijtje op. Wat dat betreft kan HBOK terug kijken op een goede tijd onder de ervaren trainer-coach, maar komt het wel een voetlengte te kort om zich te handhaven.

Met de rustpauze in zicht leidde de thuisploeg Nunspeet na ruim een half uur spelen met 1-0. Daarna knakte de ploeg van Schipper, binnen no-time stond 3-0 op het scorebord. Lars den Dolle, Jonathan van ’t Hof en Emiel Goud velden het vonnis binnen enkele minuten voor HBOK. Na rust was het Melle van der Woude die Nunspeet naar een veilige 4-0 schoot en voor extra zout in de wonden zorgde. Na het laatste fluitsignaal van arbiter van den Boogaard was de degradatie een onvermijdelijk feit.

Schipper, logischerwijze teleurgesteld, kon zich niet anders dan neerleggen bij de feiten. ,,We zijn eruit. Niemand had verwacht dat we op de laatste speeldag nog mee zouden doen. We konden nog een nacompetitie afdwingen. We moeten ook constateren dat we niet vandaag zijn gedegradeerd. We leden te veel nederlagen, voornamelijk in het begin. De overwinning van Nunspeet zaterdagmiddag was verdiend. Toch was er tot een half uur en een beetje spelen niets aan de hand. We kregen een corner tegen, dat de 1-0 betekende en zakten binnen een paar minuten volledig door de ondergrens. Dan is het over en uit. De tweede helft werd een formaliteit. Voor de spelers is het vervelend, erg balen. Iedereen is zó teleurgesteld. Ze hebben ook echt alles gegeven.”

Schipper, die beschikt over het hoogste trainersdiploma, trekt zich terug en het stokje wordt overgenomen door Mohad Zaoudi bij HBOK ,,Ik kijk met veel plezier terug op een fantastische samenwerking. We hebben dit met elkaar gedaan. Door de spelers en de club is ook het enthousiasme bij mij weer aangewakkerd, na een tijdje stil te hebben gezeten. Ik zie mezelf nog niet direct terug ergens op een veld in augustus, elke club is inmiddels wel voorzien van een goede hoofdtrainer.”

Vice-voorzitter Daan Braspenning was zeer teleurgesteld hoe het seizoen eindigt, maar kon afsluiten met een positieve noot. ,,Het voetbal onder Schipper en de gehaalde punten was zeker positief. Volgend seizoen gaan we met volle moed in de tweede klasse spelen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)