HBOK delft onderspit tegen AMVJ

HBOK heeft vanmiddag de belangrijke inhaalwedstrijd tegen AMVJ op eigen veld met 0-2 verloren. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door veel strijd was de voorsprong die AMVJ in de eerste helft nam beslissend. HBOK ziet zijn achterstand op koploper WVHEDW oplopen tot acht punten. AMVJ deed hele goede zaken en staat nu zelfs tweede op vier punten.

De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. HBOK wil bovenin meedraaien en tegen directe concurrent AMVJ moest het gebeuren vandaag. In de eerste helft lukte dit echter niet. AMVJ zette vaak vroeg druk en startte met een betere wedstrijdmentaliteit. De Amstelveners wonnen de meeste duels en kwamen er redelijk voetballend uit. Imke van Moerselaar, Tjerk Veltman en Rene Boer konden worden aangespeeld en HBOk had er moeite mee. Zelf kwamen de Amsterdammers moeizaam tot voetballen. Veel onnodig balverlies en verkeerde passes. Henk Abercrombie probeerde het wel met een vrije trap en een kopballetje, maar voor veel gevaar zorgde dit niet. Dezelfde Abercrombie werd al snel door zijn trainer naar de laatste man positie gehaald voor meer zekerheid. In de 20e minuut kwam AMVJ op voorsprong. Imke van Moorselaar ging binnen de zestien over het been van HBOK verdediger Wouter Kloes en scheidsrechter Rutger Werkhoven legde de bal op de stip. Mark Schol verzilverde deze buitenkans in de linkerhoek. Keeper Yort Willems lag in de andere hoek. Een 0-1 voorsprong wat in die fase van de wedstrijd terecht was.

Ook na het doelpunt nog geen druk van HBOK. AMVJ kreeg zelfs meerdere mogelijkheden om afstand te nemen. Rene Boer kon op de keeper af gaan na slordig uitverdedigen van HBOK en ook Wieger Visser miste maar net. Bram van der Driest kon op een haar na niet bij een voorzet vanaf rechts. Hij stond helemaal alleen voor de keeper. De enige kansjes die HBOK kreeg waren een schotje van Andy Simpe en een geblokt schot van David Faerber, wat volgens HBOK ook een strafschop had kunnen zijn. Dat zou echter teveel van het goede zijn. Bij de rust nog steeds 0-1, AMVJ stapte tevreden van het veld.

In de tweede helft een ander HBOK. De ploeg toonde meer strijdlust en begon de duels te winnen. Er werd een mannetje meer naar voren geschoven en de combinaties lukte beter. AMVJ kreeg moeite om er nog uit te komen. Het veldoverwicht resulteerde in een paar kansen. Robbert Mienema van HBOK ging er op rechts langs. Jesse Annoh-Weinar kon echter niet bij de voorzet. Een vrije trap van Andy Simpe kon door de uitstekende keeper Levien Rocha van AMVJ uit de hoek worden gehaald. Alleen in de tegenstoot kon AMVJ af en toe wat terug doen. Leon Gotz dacht hieruit te scoren, maar werd waarschijnlijk onterecht teruggefloten vanwege buitenspel.  De grootste kans was er voor Robbert Miedema van HBOK. Een doorgeschoten bal bracht hem alleen voor keeper Rocha. De laatste redde uitstekend. De tijd begon te dringen voor HBOK, maar alle hoop werd de kop ingedrukt toen keeper Willems onnodig in het spel werd betrokken. Door een misverstand belandde de bal zomaar voor de voeten van de bij AMVJ ingevallen Brice de Groot. Hij twijfelde niet en lepelde de bal van dertig meter zo in het lege HBOK doel. Met deze 0-2 was de wedstrijd gespeeld. Het teleurgestelde HBOK probeerde nog iets, maar echte kansen leverde dit niet meer op. AMVJ doet hiermee zeer goede zaken en HBOK moet de wonden likken en hopen om een keer een goede reeks neer te zetten, te beginnen tegen Monnickendam volgende week. AMVJ mag dan naar Opperdoes.

Trainer Don Guezen moest het een en ander eerst even verwerken voordat hij tekst en uitleg gaf.
Guezen:’De eerste helft was niet goed. Ik had ze gewaarschuwd voor hun snelle aanvallers. Ik vond de penalty makkelijk gegeven, maar ze hadden het ook voor rust af kunnen maken. In de tweede helft zag ik meer de ploeg zoals ik het wil. Je moet alleen wel een goal maken. Op basis van de tweede helft had een gelijkspel ook gekund, maar daar heb ik nu niets aan. Ik ben bang dat wij WVHEDW niet meer in gaan halen. We moeten zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst om de nacompetitie te halen.’

AMVJ trainer Maurice Kuijper was opgetogen.
Kuijper:’Ik vind het knap dat wij als kleine ploeg hier de punten meenemen. We gaven ze in de eerste helft geen ruimte om te voetballen. In de tweede helft moesten we achteruit, maar over het geheel gezien denk ik dat wij de betere kansen hebben gehad in de wedstrijd.’

Foto’s: Rob Beense