Foto Rob Beense: HBOK viert de winnende treffer van Jesse Wijnaar

HBOK doet DVVA erg pijn

De topper in de tweede klasse A tussen HBOK en DVVA is door de thuisclub met 3-2 gewonnen. Ondanks een 0-2 achterstand en ruim een half uur met een man minder bleven de drie punten in Zunderdorp. DVVA haakt nu zo goed als af voor de titel. Morgen (zondag) is een samenvatting van dit duel te zien.

Dat er vijf doelpunten zouden vallen was niet echt te verwachten. Beide ploegen hebben de minst gepasseerde defensie van de afdeling (HBOK 15 en DVVA 13). Maar het liep dus allemaal anders want al na acht minuten kon de eerste treffer genoteerd worden. Een lange bal vanuit de defensie van DVVA leverde uiteindelijk een corner op. De talentvolle en pas 18-jaroige Daan Bijlaard legde de bal panklaar op het hoofd van Arian van Diermen die van dichtbij voor de 0-1 kon zorgen. Daarna profiteerde Floris van der Geest nog bijna van een fout in de HBOK defensie maar na iets meer dan een kwartier was het toch weer raak voor DVVA.

Foto Rob Beense: Arian van Diermen zet DVVA op 0-1
Foto Rob Beense: Arian van Diermen zet DVVA op 0-1

Een mooie aanval via Vincent Dekker en Van der Geest werd door Van Diermen van buiten de zestien hard laag in de hoek geschoten. Het was het tweede doelpunt van DVVA dit seizoen dat van buiten de zestien kwam. Dat Van Diermen dacht het daarna nog een keer te kunnen strandde in een slap rolletje. Feit was wel dat HBOK volledig achter de feiten aan liep. Trainer Guezen stuurde drie man de dug-out uit om warm te lopen. Wisselen deed hij echter niet.

DVVA-trainer Sjaak Tersteeg: “ Na die 2-0 wilden we te snel de 3-0 maken en daardoor vergaten we te voetballen en gingen we te snel de lange bal spelen.” Die 3-0 kwam er dus niet. HBOK kwam door een kopbal van Luke van Rheenen (vrije trap Tom de Lange) terug in de wedstrijd en na een half uur schoot Robbert Miedema , nadat hij zichzelf goed had vrijgespeeld, de 2-2 binnen.

Foto Rob Beense: Robbert Miedema zorgde na een half uur voor de 2-2
Foto Rob Beense: Robbert Miedema zorgde na een half uur voor de 2-2

De tweede helft begon saai met geen enkele kans voor beiden teams. Een rode (twee keer geel) voor Luke van Rheenen bracht weer wat leven in de brouwerij. Zijn eerste gele kaart (vlak voor rust) was terecht maar bij de tweede leek her er toch meer op dat Van Rheenen de overtreding mee moest krijgen. Verbaasd zocht de aanvoerder de zijkant op. Van Rheenen: “ Ik heb werkelijk geen idee. Ik dacht dat ik de vrije trap meekreeg dus stond ik snel op om hem te nemen en toen kreeg ik ineens mijn tweede gele kaart.”

Foto Rob Beense: Uitblinker Tom de Lange (r) met Job Verhoeven
Foto Rob Beense: Uitblinker Tom de Lange (r) met Job Verhoeve

Met een man minder stroopte HBOK de mouwen nog maar eens op. Met twee verse spitsen (Van Haaren en de jonge Wiedemeijer) gokte het op de counter. DVVA had veelvuldig balbezit maar was te slordig in de passing. Tot echte kansen kam het niet. Het was zelfs HBOK dat met de overwinning aan de haal ging. Eerst wat nog een kopbal van Tijn Hammer van de lijn gehaald maar in de rebound passeerde Jesse Wijnaar met een boogbal al nog doelman Daan Waleson.

In het resterende kwartier probeerde DVVA het nog wel. Maar zonder overleg en te gehaast kreeg het niet eens echte kansen op een treffer.

Foto Rob Beense: Jesse Wijnaar schiet de winnende 3-2 over doelman Daan Waleson
Foto Rob Beense: Jesse Wijnaar schiet de winnende 3-2 over doelman Daan Waleson (niet zichtbaar). Links Sebastiaan Brommersma

HBOK klimt naar de derde plaats op de ranglijst en blijft o zes (verlies) punten van WV-HEDW. DVVA lijkt definitief af te haken in de strijd om de titel. De achterstand bedraagt nu elf punten. Tersteeg: “ De titel geloof ik niet meer in. De derde periode zijn we dus ook niet echt goed begonnen maar ik geloof er wel degelijk in dat we aan het eind van het seizoen de nacompetitie zullen spelen. Of via een periode of via een plek op de ranglijst want zo ver staan we zeker niet achter op de nummers twee, drie en vier.”

Zondag (in de loop van de middag) is op deze website een uitgebreide samenvatting te zien als mede reacties van ‘ Man of the Match” Tom de Lange en DVVA-trainer Sjaak Tersteeg.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)