Home / Homepage / HBOK van laatste plaats

HBOK van laatste plaats

Het staartduel in de Eerste Klasse A tussen DVVA en HBOK is geëindigd in een nipte overwinning voor HBOK. De Zunderdorpers wonnen met 1-0 bij DVVA dankzij een fraaie vrije trap van Zlatan Hot. Beide ploegen maakten er een meer spannend dan goed duel van op Sportpark Drieburg.

DVVA was de sterkste ploeg in de eerste helft en was onder meer gevaarlijk via afstandsschoten van Arian van Diermen en Marcel Verboom. HBOK stelde daar weinig tegenover en was waarschijnlijk tevreden met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft kroop HBOK wat meer uit haar schulp, en in de 55e minuut kwam de beloning voor de ploeg van Don Guezen doordat Hot een vrije trap van ongeveer 25 meter in een keer achter DVVA-doelman Daan Waleson schoot. Na dit doelpunt kreeg HBOK nog enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen maar miste het de precisie om de marge te verdubbelen.

Sjaak Tersteeg, de trainer van DVVA, probeerde met drie aanvallende wissels het tij nog te keren maar ook met vier aanvallers slaagden de Amsterdammers er niet in om een bres te slaan in de HBOK-defensie. HBOK stijgt dankzij de zege van plaats dertien naar plaats twaalf, DVVA zakt van de dertiende plaats naar de veertiende, en laatste, plaats.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)