HBOK doet wat het moet doen

HBOK heeft vandaag gedaan wat het moest doen, namelijk winnen. Tegen middenmotor ZOB werd het 1-0. HBOK heeft hiermee een uitstekend uitzicht op de tweede periode. Met nog twee inhaalwedstrijden hierin hoeven de mannen van Don Guezen maar drie punten te halen tegen of NFC of Opperdoes. Op papier niet de moeilijkste tegenstanders. Ook staat de ploeg tweede op de ranglijst. Het moet raar lopen wil HBOK geen nacompetitie spelen dit jaar.

In de eerste helft speelde HBOK sterk en kreeg het een paar goede kansen. Tom de Lange en Andy Vedette Simpe misten. Halverwege de eerste helft werd dezelfde Simpe neergelegd in het strafschopgebied. Henk Abercrombie schoot vanaf elf meter raak. Hierna zocht HBOK driftig naar de tweede goal. ZOB bleef echter overeind en kon in de tweede helft zelfs een paar keer zeer gevaarlijk worden. Een licht vermoeid HBOK zakte in de loop van de wedstrijd weg en kon opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter af floot. Met 1-0 waren drie belangrijke punten binnen gehaald.

HBOK speler Stefan Waterlander vond de vermoeidheid geen excuus.
Waterlander:’Wij hadden wel een zware wedstrijd tegen WVHEDW in de benen, maar ook ZOB had een dubbel programma. Ik vond ons de eerste helft goed spelen, zonder echt heel veel kansen te creëren. De eindpass was niet goed bij ons. In de tweede helft speelden we minder en kwam ZOB nog gevaarlijk opzetten. Het is een lastige ploeg.’

Volgende week een echte topper om de tweede plaats in zaterdag 2A. HBOK ontvangt dan Aalsmeer. Beide ploegen hebben momenteel veertig punten en staan direct onder koploper WVHEDW.

Foto: Archief Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)