HBOK draagt ruime overwinning op aan vader van Raymond Dirven

Speciaal om doelman Raymond Dirven een hart onder de riem te steken, heeft zaterdag derdeklasser HBOK op overtuigende wijze afgerekend met De Dijk. De ploeg van Jan de Haze was veel te sterk voor de subtopper: 0-6. Bovendien hebben de Zunderdorpers door de nederlaag van achtervolger Wartburgia een marge van zeven punten.

Dirven verloor vrijdag plotseling zijn vader en ontbrak daardoor tegen De Dijk. Zijn plek onder de lat werd overgenomen door Rutger de Haas, die zijn doel schoon hield. HBOK wilde de overwinning opdragen aan Dirven en zijn familie en deze zege kwam geen moment in gevaar. Halverwege hadden de bezoekers al een 0-2 voorsprong te pakken. Nabil el Gourari schoot een vrije trap fraai raak en even later mondde een fantastische aanval via El Gourari, Angelo Groen en Achmed Ahahoui uit bij Mostapha El Aamrani voor de 0-2.

De twee doelpuntenmakers waren voor even terug aan de Schellingwouderdijk, waar zijn jaren succesvol waren met het zondagelftal van De Dijk. De thuisploeg kon de schade voor rust nog redelijk beperkt houden – meerdere grote kansen werden onbenut gelaten door HBOK – maar de ploeg van Ron Stoffels had aan de andere kant weinig in te brengen tegen de koploper.

Een paar minuten na de rust tilde Ahahoui op aangeven van Groen de stand naar 0-3. Ondanks vlagsignaal van de grensrechter van De Dijk werd deze treffer goedgekeurd. Nog voordat het uur verstreken was, maakte El Aamrani zijn tweede van de middag. Uit een voorzet van Ahahoui tikte de aanvaller de 0-4 binnen. Trainer Jan de Haze besloot spelers met kleine pijntjes eruit te halen en onder meer Bruce Carstens (in de heenwedstrijd de grote man) in te brengen.

De spits liet zich direct gelden. Nadat eerst zijn afstandsschot keihard op de paal uiteen spatte, was hij enkele minuten later wel verantwoordelijk voor de 0-5 na een aanval over meerdere schijven. Tien minuten voor tijd bepaalde een andere invaller, Chivano Taytelbaum, de eindstand op 0-6 door een individuele actie te verzilveren met een treffer.

Omdat achtervolger Wartburgia met 4-2 van Purmersteijn verloor, staat HBOK nu steviger aan kop. De voorsprong op de concurrentie bedraagt zeven punten. De Dijk behoudt de zesde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.