Home / Algemeen / HBOK drukt Buiksloot verder in de zorgen

HBOK drukt Buiksloot verder in de zorgen

Buiksloot bevindt zich na een ruime 4-0 nederlaag op bezoek bij HBOK inmiddels in de gevarenzone van de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Remi Boshuizen leed de vijfde verliespartij op rij en zakte daardoor naar de twaalfde plek.

De Amsterdammers leken goed van start te gaan en kregen vroeg in het duel al twee opgelegde kansen om de score te openen. HBOK ontsnapte aan een snelle tegentreffer en nam daarna de touwtjes in handen. Het lukte de Zunderdorpers wel om aan de leiding te komen, dankzij een afstandsschot van Angelo Groen. Buiksloot dacht vervolgens de gelijkmaker te hebben gemaakt, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege (vermeend) hinderlijk buitenspel.

Hierna kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Met een mooie omhaal verdubbelde Max Sajet de score en in de tweede helft was HBOK veel te sterk voor Buiksloot. Op aangeven van Mostapha El Aamrani tekende Achmed Ahahoui voor de 3-0 en Sverre Ubbels bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0. Daarmee hield HBOK voor de derde keer op rij de nul.

Omdat concurrenten Wartburgia en Purmersteijn ook wisten te winnen, blijft de voorsprong van de ploeg van Jan de Haze (verlengde deze week zijn contract) vijf punten. Buiksloot kan de Zunderdorpers volgende week een handje helpen in hun titelstrijd. De Amsterdammers nemen het dan op tegen Wartburgia en hebben de punten zelf ook hard nodig om weer boven de nacompetitiestreep te komen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Sandy Wijsman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)