Foto Rikus de Lange: HBOK-AFC 3-0

HBOK, DVVA en OSV doen goede zaken

In de zaterdag tweede klasse A hebben de Amsterdamse clubs goede zaken gedaan. HBOK (3-0 winst op AFC), DVVA (4-0 zege bij ZOB) en OSV dat met 6-2 won van Overbos voegden allen drie punten aan haar totaal toe.

HBOK had weinig problemen met stadgenoot AFC. De 3-0 eindstand was bij rust al bereikt.  Trainer Don Guezen: “We speelden een hele goede eerste helft. Van een erg hoog niveau. We hadden afgesproken vroeg druk te zetten en dat resulteerde dan ook in doelpunten.” Na tien minuten zorgde Ara Heuvel al voor de 1-0 na goed storen van HBOK. Ook de tweede treffer kwam na goed storend werk. Via vier schijven kwam de bal uiteindelijk bij Tom de Lange die er 2-0 van maakte. De 3-0 kwam op naam van invaller Tim Stroomberg die was ingevallen voor Andy Simpe die met een hamstring blessure naar de kant moest.  Guezen: “AFC heeft toch een goede ploeg, sterker dan ik verwacht had, en ik vind dat ze veel meer punten hadden moeten hebben voor de kwaliteit die ze hebben.” In de tweede helft stond Tom de Lange nog twee keer oog in oog met de AFC doelman maar tot treffers kwam het na rust niet meer.

OSV-Overbos 6-2 (2-2)

De ploeg van Rene Panhuis boekte een ruime en makkelijk zege op het laag geklasseerde Overbos. In Tuindorp Oostzaan werd het na een 2-2 ruststand uiteindelijk 6-2. Renco Bakker strafte een foute terugspeelbal direct af door voor de 1-0 te zorgen. De 1-1 kwam tot stand omdat de buitenspel van OSV niet perfect werd uitgevoerd. Lang hoefde OSV niet te treuren want het was wederom Bakker die OSV op voorsprong zette. Dave Sijbrands zag zijn lange bal door zijn broer Donny met het hoofd worden verlengd en Bakker kon eenvoudig de 2-1 maken. Toch stond het bij rust 2-2 doordat Overbos na een kluts situatie de gelijkmaker kon verzorgen.

Renco Bakker scoorde drie keer voor OSV

Na rust was het verzte van de ploeg uit Hoofddorp gebroken. Niels Rietvelt benutte een strafschop nadat Donny Reugenbrink was gevloerd, 3-2. Diezelfde Rietvelt maakte ook de 4-2 nadat hij door Bakker was weggestuurd. Bakker maakte op aangeven van Sebastiaan van Loenen zijn derde van de middag. Vooral de actie van Van Loenen, die vier man passeerde en een goede voorzet afleverde mocht er wezen. Het slotaccoord (6-2) kwam op naam van Joey de Groot die zijn trap vanaf 25 meter in de kruising zag belanden.

ZOB-DVVA 0-4 (0-1)

Tijdens de ledenvergadering van DVVA (vanmiddag om 17:00 uur begonnen) was het goed toeven nadat het eerste elftal in Zuidoost Beemster de drie punten had gepakt. De ploeg van Sjaak Tersteeg kende geen enkele problemen met ZOB. Bij rust stond het slechts 0-1. Tersteeg: “Er stond een harde wind en die hadden we de eerste helft tegen vandaar dat het verschil in doelpunten zo klein was. In de tweede helft is ZOB niet meer over de middenlijn geweest en had de score nog veel hoger op moeten lopen. Ik heb in ieder geval rustig op mijn stoeltje gezeten.” Voor rust scoorde Stefan Baars de openingstreffer. Tien minuten na rust maakte hij ook de 0-2. Vincent Dekker en Teun Meurs bepaalde de eindstand op 0-4. Tersteeg: “Het wordt hier trouwens wel wat onrustiger op de ledenvergadering. Steeds wordt er een plaatje opgezet en dan stemmen we over een meter bier. Het is erg gezellig en een unieke opzet om de vergadering in een bomvolle kantine op zaterdagmiddag te houden.”